22 Ekim 2024, Salı

Soyer’den Menemen’de iki açılış

19 Ocak 2023, Perşembe 06:20

     


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen’de iki açılış gerçekleştirdi. Bu açılışlardan ilki Menemen, Aliağa ve çevre ilçelerdeki hayvancılığın kalkınmasında öncü olacak 20 milyon liralık Türkelli mezbahası olurken ikinci açılış ise çocukların sosyal gelişimlerine katkı sunmak ve annelere mesleki beceri kazandırarak iş gücüne katılımlarını desteklemek için hayata geçirdiği Masal Evi oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen’de iki açılış yaptı. Açılışlardan ilke, Türkelli'de Avrupa Birliği standartlarında kurulan modern mezbahanın açılışı oldu. Bölgedeki kırsal kalkınmaya katkı sağlayacak mezbaha, Menemen’in yanı sıra Aliağa, Foça ve Karşıyaka ilçelerine de hizmet verecek. Mezbahanın açılışı sonrasında çocukların sosyal gelişimlerini sağlarken annelere mesleki beceri kazandırarak iş gücüne katılımlarını desteklemek için başlatılan proje, Toros, Kadifekale, Bayraklı, Örnekköy, Gümüşpala, Tire, Aliağa, Kınık, Mersinli, Limontepe, Buca, Kemalpaşa, Bornova’nın ardından Menemen Asarlık’ta kapılarını açtı.

“Ekonominin önünü açacak tek reçete tarımdır”

Mezbahanın açılış töreninde konuşan Soyer, “Bu memlekette tarım ekonomimizin önünü açabilecek, yoksulluğun belini kırabilecek, hayat pahalılığını bitirecek tek reçetedir. Tarımdan başka bu memleketi düze çıkartacak başka gücümüz yok. Peki nasıl bir tarım? Sadece büyük üretim yapan büyük fabrikaların, sanayilerin yaptığı tarım mı? Tam tersine küçük üreticinin çiftçinin, köylünün yaptığı tarım da bu memlekete nefes aldıracaktır” diye konuştu.

AB standartlarında mezbaha

“Gıda Hijyeni ve Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları” yönetmeliklerine uygun olarak yapımı tamamlanan tesis yaklaşık 20 milyon liralık yatırıma mal oldu. İki katlı tesisin alt katında kesimhane, üst katında ise idari binalar ve kesim izleme salonu yer alıyor. Günde 50 büyükbaş ve 100 küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip tesislerdeki soğuk hava depoları, İzmir dışı et tedariki düşünülerek geniş tutuldu. Soğuk hava depolarında aynı zamanda 50 büyükbaş ve 100 küçükbaş hayvanın karkası soğutulabilecek. El temasını ortadan kaldıran sistemle çalışacak tesiste kesimden karkasın tartıldığı ana kadar her süreç kamerayla izleniyor.

“Sizin yüzünüz gülmeden bizim yüzümüz gülmez”

Mezbaha açılış töreninden sonra Masal Evi’nin açılış töreninde konuşan Soyer, Masal Evi’nde hem kadınlara hem de çocuklara destek sağladıklarını belirtti. Soyer, “Sizlerin başımızın üzerinde yeriniz var. Çünkü sizin yüzünüz gülmeden bizim yüzümüz gülmez. Bu bereketli topraklarda, bu cennet vatanda, bu köprü medeniyetlere ev sahipliği yapmış coğrafyada hiç kimse bu yoksulluğu hak etmiyor. Şundan yana içiniz rahat olsun. Bu yaşadıklarınız bir kader değil. Yatağa aç giren çocuklar kader değil” diye konuştu.

Asarlık’a İZBAN durağı

Açılış töreninde muhtarlar taleplerini Soyer’e iletti. Talepleri değerlendiren Soyer, Asarlık’a İZBAN durağı getirmek için çalışmaları başlattıklarını söyledi. Soyer, “Çocuk parkı, dere ıslahı... Hepsini yapacağız, İZBAN durağını da yapacağız. Süreci başlattık, hiç merak etmeyin. O İZBAN durağı buraya gelecek” dedi.

(SAMİYE ÖZTÜRK) 







 
Son Eklenen Haberler