Soyer’den Menemen’de iki açılış
19 Ocak 2023, Perşembe 06:20Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen’de iki açılış gerçekleştirdi. Bu açılışlardan ilki Menemen, Aliağa ve çevre ilçelerdeki hayvancılığın kalkınmasında öncü olacak 20 milyon liralık Türkelli mezbahası olurken ikinci açılış ise çocukların sosyal gelişimlerine katkı sunmak ve annelere mesleki beceri kazandırarak iş gücüne katılımlarını desteklemek için hayata geçirdiği Masal Evi oldu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen’de iki açılış yaptı. Açılışlardan ilke, Türkelli'de Avrupa Birliği standartlarında kurulan modern mezbahanın açılışı oldu. Bölgedeki kırsal kalkınmaya katkı sağlayacak mezbaha, Menemen’in yanı sıra Aliağa, Foça ve Karşıyaka ilçelerine de hizmet verecek. Mezbahanın açılışı sonrasında çocukların sosyal gelişimlerini sağlarken annelere mesleki beceri kazandırarak iş gücüne katılımlarını desteklemek için başlatılan proje, Toros, Kadifekale, Bayraklı, Örnekköy, Gümüşpala, Tire, Aliağa, Kınık, Mersinli, Limontepe, Buca, Kemalpaşa, Bornova’nın ardından Menemen Asarlık’ta kapılarını açtı.
“Ekonominin önünü açacak tek reçete tarımdır”
Mezbahanın açılış töreninde konuşan Soyer, “Bu memlekette tarım ekonomimizin önünü açabilecek, yoksulluğun belini kırabilecek, hayat pahalılığını bitirecek tek reçetedir. Tarımdan başka bu memleketi düze çıkartacak başka gücümüz yok. Peki nasıl bir tarım? Sadece büyük üretim yapan büyük fabrikaların, sanayilerin yaptığı tarım mı? Tam tersine küçük üreticinin çiftçinin, köylünün yaptığı tarım da bu memlekete nefes aldıracaktır” diye konuştu.
AB standartlarında mezbaha
“Gıda Hijyeni ve Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları” yönetmeliklerine uygun olarak yapımı tamamlanan tesis yaklaşık 20 milyon liralık yatırıma mal oldu. İki katlı tesisin alt katında kesimhane, üst katında ise idari binalar ve kesim izleme salonu yer alıyor. Günde 50 büyükbaş ve 100 küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip tesislerdeki soğuk hava depoları, İzmir dışı et tedariki düşünülerek geniş tutuldu. Soğuk hava depolarında aynı zamanda 50 büyükbaş ve 100 küçükbaş hayvanın karkası soğutulabilecek. El temasını ortadan kaldıran sistemle çalışacak tesiste kesimden karkasın tartıldığı ana kadar her süreç kamerayla izleniyor.
“Sizin yüzünüz gülmeden bizim yüzümüz gülmez”
Mezbaha açılış töreninden sonra Masal Evi’nin açılış töreninde konuşan Soyer, Masal Evi’nde hem kadınlara hem de çocuklara destek sağladıklarını belirtti. Soyer, “Sizlerin başımızın üzerinde yeriniz var. Çünkü sizin yüzünüz gülmeden bizim yüzümüz gülmez. Bu bereketli topraklarda, bu cennet vatanda, bu köprü medeniyetlere ev sahipliği yapmış coğrafyada hiç kimse bu yoksulluğu hak etmiyor. Şundan yana içiniz rahat olsun. Bu yaşadıklarınız bir kader değil. Yatağa aç giren çocuklar kader değil” diye konuştu.
Asarlık’a İZBAN durağı
Açılış töreninde muhtarlar taleplerini Soyer’e iletti. Talepleri değerlendiren Soyer, Asarlık’a İZBAN durağı getirmek için çalışmaları başlattıklarını söyledi. Soyer, “Çocuk parkı, dere ıslahı... Hepsini yapacağız, İZBAN durağını da yapacağız. Süreci başlattık, hiç merak etmeyin. O İZBAN durağı buraya gelecek” dedi.
(SAMİYE ÖZTÜRK)

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’de belediyecilik hizmetlerinin

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Özel Dentora Ağız ve Diş Sağlığı

DİSK'e bağlı Devrimci Emekliler Sendikası'nın (DEV Emekli Sen) Aliağa Şubesi,

Aliağa Belediyesi’nin Yeni Şakran’daki kanalizasyon sorununa yönelik

SOCAR, MSC ile stratejik bir iş birliği anlaşması imzaladı. Bakü’de gerçekleşen

Sonbahar ve kış sezonlarının vazgeçilmez parçalarından biri olan deri

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, bu yıl kent genelinde

94. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 29 Ağustos-9 Eylül 2025 tarihleri arasında

Aliağaspor FK, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 4. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı

Aliağa Petkimspor'un ev sahipliğinde oynanan hazırlık turnuvası Ege Cup 2025'i

Aliağa’nın tanınmış esnafından İsa Özbek, 2026 yılında yapılacak Aliağa

Aliağa, Dikili ve Menemen’de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 4 kilo

Tüpraş, Avrupa Komisyonu’nun Ufuk Avrupa Programı kapsamındaki Ar-Ge projesi

Onun yazın serüveni sadece bireysel bir yolculuk değil, aynı zamanda öğrencilerine,

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Mobil İstihdam Aracı uygulaması,

IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği Üst Yöneticisi (CEO) Murat Çiftçi,

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu, 27 Eylül’de

Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun 2026 faaliyet takviminde yer alan 3.

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TDİOSB) altyapı

Aliağa’nın kurtuluşunun 103. yılı kutlamaları kapsamında açılacak “Zamanın

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, kendi

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Yeni Şakran’ın kanalizasyonunu yapmak için

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, basit usul vergi sisteminin

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, seçilmesi

365 Gün Engelliyiz Platformu üyeleri, ulaşımda kesintisiz erişim için

İzmir Büyükşehir Belediyesi, personel alımlarında yeni bir sistem başlatıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut ulaşım sorunlarını tespit etmek, ihtiyaçları

SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU)

Aliağa Petkimspor, Karatay Belediyespor Basketbol Takımında forma giyen 2007 doğumlu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü,

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Bu içerikte farklı özel güvenlik kıyafetleri modellerini, kullanım

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP'li belediyeleri