131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK

19 Mart 2021, Cuma 06:17

     


Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü nedeniyle Aliağa’da anma programı düzenlendi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başladı. Törene; Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Garnizon Komutanı Faruk Altun, Belediye Başkan Yardımcısı Kürşat Bahadır Turan, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, askeri erkân, daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, şehit ve gazi yakınları ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şehitlik ziyaret edildi

Program; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başladı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı eşliğinde Bayrağımızın göndere çekilmesiyle son buldu. Saat 10.30’da Aliağa Kabristanlığı’ndaki şehitlik ziyaret edildi. Şehitlik ziyaretinin ardından, Şehit Murat Coşkun Ortaokulu ile Fen Bilimleri Okulları işbirliğiyle Fen Bilimleri Okulları Konferans Salonu’nda anma programı düzenlendi. Programdan önce fotoğraf sergisi gezildi, katılımcılara enstrümantal müzik dinletisi sunuldu.

“Şehitlerimiz sonsuza kadar kalbimizde yaşayacak”

Fen Bilimleri Okulları Konferans Salonu’ndaki program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin ilk konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz gerçekleştirdi. Akyüz, “Çanakkale savaşları, maddiyatın maneviyatı yenerek dünya tarihi üzerinde çok büyük etkileri olmuş bir destandır. Bu savaşları benzersiz kılan, işgalci devletlerin, dönemin en muazzam savaş gemilerinin ve binlerce askeriyle boğazı kuşatıp arsızca saldırması değil, gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden, yaralı düşman askerlerini sırtına alarak işgalci devletlere insanlık dersi veren kahraman aziz şehitlerimizdir. Bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve beraberliğimizin ölümsüzleşen simgeleri olan aziz şehitlerimiz sonsuza kadar kalbimizde yaşayacaktır” diye konuştu.

“Milletimizin manevi gücü Çanakkale’de destanlaşmıştır”

Kaymakam Ömer Karaman ise programda yaptığı konuşmada, “Emperyalistler üzerimize üşüşürken milletimizin manevi gücü Çanakkale’de destanlaşmıştır. Çanakkale mazlum ulusların örnek aldığı bir savaştır. Çanakkale’yi ne kadar anlatsak azdır. Çanakkale’de düşmanlarımızın dahi hayranlığını uyandıran, bir milletin kahramanlığı vardır. Anadolu’nun yeniden bir Türk yurdu olduğunun dünyaya haykırışıdır. Bu ülke, bu devlet, bu Cumhuriyet hiç kimsenin tahmin edemeyeceği kadar dökülen kanla kazanıldı. Bu nedenle bu ülkenin evladı olmaktan gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Programda, protokol konuşmalarının ardından “Şehitlere Saygı” temalı slayt gösterisi izlendi. Sonrasında öğrencilerin hazırlamış olduğu “Çanakkale Şehitlerine Şiir ve Çanakkale Türküsü”nün gösterimi yapıldı. Anma programı, “Bu Vatan Kimin” adlı şiirin video sunumu ve “Çanakkale Savaşı - Gölge Oyunu”nun gösterimiyle sona erdi.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler