Çanakkale Zaferi’nin 110. yılı!
19 Mart 2025, Çarşamba 06:55Tweet |
Çanakkale Zaferi, 110. yıl dönümünde ülke genelinde olduğu gibi Aliağa’da da düzenlenen programla kutlandı.
Aliağa’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 110. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi. Program, Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen resmi tören ile başladı. Buradaki törene; Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Başaran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, şehit yakınları, gaziler, askeri erkan, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Gerçekleştirilen törende; Aliağa Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ile Gaziler Derneği Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk sunumu sonrası saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
“Dünyada çok az milletin göstereceği bir kahramanlık destanı”
Resmi törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Gazi Beyhan Kamburoğlu yaptı. Kamburoğlu, “Çanakkale maneviyatın maddiyatı yendiği savaştır. Çanakkale’de çelik ve barut inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düşmüştür. Yüzbinlerce vatan evladı yediden yetmişe bu vatanın bedelini ödemek üzere cepheye koşmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının göstermiş olduğu kahramanlık dünyada çok az milletin göstereceği bir kahramanlık destanıdır” dedi. Resmi tören programı Aliağa kabristanlığında bulunan şehitlik ziyaretiyle son buldu. Şehitleri anma programı; Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde organize edilen etkinliklerle devam etti.
“Çanakkale Zaferi unutulmaz bir destandır”
HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Tarih Öğretmeni Rabia Acar’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı. Rabia Acar konuşmasında; “110’uncu yılını kutladığımız 18 Mart Çanakkale zaferi milletimizin birlik ve beraberlik uğruna tüm varlığını ortaya koyduğu unutulmaz bir destandır. Türk milletinin istiklali uğruna neleri feda edebileceğinin en bariz göstergesidir. Kahraman ecdadımız elde ettikleri bu zafer ile ‘Çanakkale Geçilemez’ sözünü tarihin sayfalarına altın harflerle yazdırmıştır” ifadelerini kullandı.
“Çanakkale Savaşları yüce bir er meydanıdır”
Günün anlam ve öneminin belirten konuşmanın ardından, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz konuşmasını yaptı. Akyüz konuşmasında: “Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümünü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız. Çanakkale Savaşları, Türk milletinin düşmanlarına vatan, bayrak sevgisinin ne demek olduğunu; genci yaşlısı, kadını, erkeği ile vatan sevgisi etrafında nasıl birleştiğini, mertçe savaşmanın ne demek olduğunu gösterdiği yüce bir er meydanıdır” ifadelerini kullandı.
‘Bugün Yaşım On Beş’ duygusal anlar yaşattı
Konuşmaların ardından öğrenciler ve öğretmenler tarafından sahnelenen ‘Bugün Yaşım On Beş’ oratoryosu izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Yoğun ilgiyle gerçekleştirilen program çekilen hatıra fotoğraflarıyla son bulurken öğrenciler tarafından çizilen 18 Mart Çanakkale zaferi konulu resimler de katılımcıların beğenisine sunuldu.
(DERYA SÜNER)

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’de belediyecilik hizmetlerinin

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Özel Dentora Ağız ve Diş Sağlığı

DİSK'e bağlı Devrimci Emekliler Sendikası'nın (DEV Emekli Sen) Aliağa Şubesi,

Aliağa Belediyesi’nin Yeni Şakran’daki kanalizasyon sorununa yönelik

SOCAR, MSC ile stratejik bir iş birliği anlaşması imzaladı. Bakü’de gerçekleşen

Sonbahar ve kış sezonlarının vazgeçilmez parçalarından biri olan deri

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, bu yıl kent genelinde

94. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 29 Ağustos-9 Eylül 2025 tarihleri arasında

Aliağaspor FK, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 4. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı

Aliağa Petkimspor'un ev sahipliğinde oynanan hazırlık turnuvası Ege Cup 2025'i

Aliağa’nın tanınmış esnafından İsa Özbek, 2026 yılında yapılacak Aliağa

Aliağa, Dikili ve Menemen’de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 4 kilo

Tüpraş, Avrupa Komisyonu’nun Ufuk Avrupa Programı kapsamındaki Ar-Ge projesi

Onun yazın serüveni sadece bireysel bir yolculuk değil, aynı zamanda öğrencilerine,

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Mobil İstihdam Aracı uygulaması,

IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği Üst Yöneticisi (CEO) Murat Çiftçi,

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu, 27 Eylül’de

Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun 2026 faaliyet takviminde yer alan 3.

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TDİOSB) altyapı

Aliağa’nın kurtuluşunun 103. yılı kutlamaları kapsamında açılacak “Zamanın

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, kendi

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Yeni Şakran’ın kanalizasyonunu yapmak için

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, basit usul vergi sisteminin

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, seçilmesi

365 Gün Engelliyiz Platformu üyeleri, ulaşımda kesintisiz erişim için

İzmir Büyükşehir Belediyesi, personel alımlarında yeni bir sistem başlatıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut ulaşım sorunlarını tespit etmek, ihtiyaçları

SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU)

Aliağa Petkimspor, Karatay Belediyespor Basketbol Takımında forma giyen 2007 doğumlu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü,

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Bu içerikte farklı özel güvenlik kıyafetleri modellerini, kullanım

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP'li belediyeleri