131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

OKULLAR ARASI KOŞU YARIŞMASI

19 Nisan 2019, Cuma 06:11

     


Aliağa’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ortaokullar ve liseler arası koşu yarışması düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğinde organize edilen koşuya 15 okuldan kızlardan 50 öğrenci, erkeklerden 70 öğrenci olmak üzere toplamda 120 öğrenci katıldı. Takım ve bireysel dallarda yarışan öğrenciler birinci olabilmek için kıyasıya mücadele ettiler. İstiklal Caddesi’nden başlayan sahil bandında son bulan koşuda; ortaokul kızlarda takım birincisi Aliağa Ortaokulu, ikincisi Fatih Ortaokulu, üçüncüsü ise Şehit Sebahattin Karakaplan Ortaokulu oldu.

Koşudaki diğer dereceler ise şöyle; Ortaokul kızlarda ferdi birinci Hisanur Işık Fatih Ortaokulu, ikinci İlayda Ekinci Aliağa Ortaokulu ve üçüncü Büşra Yenigün Şehit Sebahattin Kara Kaplan Ortaokulu. Ortaokul erkeklerde takım; birinci Aliağa Ortaokulu, ikinci Şehit Sebahattin Kara Kaplan Ortaokulu ve üçüncü Fatih Ortaokulu. Ortaokul erkeklerde bireysel; Muhammed Hacı Halil Aliağa Ortaokulu, ikinci Fevzi Taha Gök Atatürk Ortaokulu ve üçüncü Melih Tunca Şehit Sebahattin Kara Kaplan Ortaokulu. Lise kızlarda takım birinci Alp Oğuz Anadolu Lisesi, ikinci Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi ve üçüncü Şehit Gökhan Çakır Anadolu Lisesi. Lise kızlarda birinci Destan Erol İyi Dersler Koleji, ikinci Aslı Sezen Han Aliağa Anadolu Lisesi ve üçün Gülfeza Öztürk Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi. Lise erkeklerde takım birinci Heydar Aliyev Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, ikinci Ticaret Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ve üçüncü Alp Oğuz Anadolu Lisesi.

Lise erkeklerde bireysel birinci Alper Beğen Heydar Aliyev Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, ikinci Gürkan Ören Mustafa Güngör Çolakoğlu Anadolu Lisesi ve Sefa Koç Alp Oğuz Anadolu Lisesi. Yapılan koşu yarışlarında dereceye giren okul ve öğrencilere ödülleri 19 Nisan’da Enka Spor salonunda saat 11.00 da düzenlenecek törende verilecek.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler