131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

Katlı Kavşak Projesi'nin inşaatına başlandı

19 Temmuz 2022, Salı 06:26

     


Aliağa Belediyesi’nin Eski Garaj Mevkii’nde yapacağı Katlı Kavşak Projesi'nin inşaatına başlandı. Çalışmalar nedeniyle Hürriyet Caddesi’nin (İzmir-Çanakkale Yolu) İnönü Caddesi ile Hükümet Caddesi arasında kalan kısmı 4 ay trafiğe kapalı kalacak.

Aliağa Belediyesi’nin Eski Garaj Mevkii’nde yapacağı Katlı Kavşak (Battı Çıktı) Projesi'nin inşaat çalışmalarına dün itibariyle başlandı. UKOME kararı gereğince; Hürriyet Caddesi'nin İnönü Caddesi ile Hükümet Caddesi arasında kalan kısmı 18 Temmuz Pazartesi günü itibariyle 4 ay süre ile trafiğe kapalı kalacak. Fatih Caddesi, Fevzi Paşa Caddesi, Güzelhisar Caddesi, Kazım Onaran Sokak, 314, 315, 317, 324, 329 ve 338 no.lu sokaklardan Hürriyet Caddesi’ne çıkışlar kapalı olacak. Hürriyet Caddesi'ne doğru gelen araçlar Fatih Caddesi'nden Fevzi Paşa Caddesi'ni, Fevzi Paşa Caddesi'nden gelen araçlar Fatih Caddesi'ni, Güzelhisar Caddesi'nden gelen araçlar ise Abdi İpekçi ve Gazeteci Hasan Tahsin Caddesi'ni kullanabilecekler.

Tehlikeli madde taşıyan araçlar Kuzey Ege Otoyolu'nu kullanacak

Transit geçiş yapacak tehlikeli madde taşıyan araçlar ile kamyon ve çekici türü araçların Kuzey Ege Otoyolu'nu kullanmaları zorunlu olacak. Transit geçiş yapacak hafif araçlar ise Çanakkale istikametinden geliyorsa Hürriyet Karayolları Kavşağı'nı, Fevzi Paşa Caddesi'ni, Atatürk Caddesi'ni, İstiklal Caddesi'ni ve Necmettin Giritlioğlu Caddesi'ni kullanarak İzmir yönüne, İzmir yönünden gelen hafif araçlar ise Cengiz Topel Caddesi'ni, Abdi İpekçi Caddesi'ni ve Gazeteci Hasan Tahsin Caddesi'ni kullanarak Çanakkale yönüne gidebilecekler.

Yeni Mahalle’den merkeze geçiş güzergâhları

Yeni Mahalle'den merkeze ulaşım için 1. Güzergâh: Cengiz Topel Caddesi, Hürriyet Caddesi, İnönü Caddesi, 2. Güzergâh: Cengiz Topel Caddesi, Abdi İpekçi Caddesi, 548 Sokak, İnönü Caddesi 3. Güzergâh: Güzelhisar Caddesi, Gazeteci Hasan Tahsin Caddesi, Şehit Bülent Kula Caddesi, Hükümet Caddesi olacak. Merkezden Yeni Mahalle'ye ulaşım için 1. Güzergâh: İnönü Caddesi, 548 Sokak, Abdi İpekçi Caddesi, 2. Güzergâh: İnönü Caddesi, Hürriyet Caddesi, Otoyol Köprülü Kavşağı, Hürriyet Caddesi, Cengiz Topel Caddesi, 3. Güzergâh: Hükümet Caddesi, Şehit Bülent Kula Caddesi, Tuna Caddesi, Güzelhisar Caddesi, 4. Güzergâh: Shell Kavşağı (254 sokak ya da Hürriyet Caddesi'nden gelinebilir), Mimar Sinan Caddesi, Rasim Saka Caddesi, Şehit Bülent Kula Caddesi, Tuna Caddesi, Güzelhisar Caddesi alternatif yolları kullanılabilecek.

Acar, “Hoşgörünüz ve desteğiniz için teşekkür ederim”

Proje ile ilgili açıklamada bulunan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Uzun yıllardır beklenen, ilçemizin en çok ihtiyaç duyduğu Katlı Kavşak (Battı-Çıktı) projemize başlıyoruz. Yapacağımız çalışmaların hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlanabilmesi için Hürriyet Caddesi’nin (İzmir-Çanakkale Yolu) İnönü Caddesi ile Hükümet Caddesi arasında kalan kısmı 4 ay süre ile trafiğe kapalı kalacak. Bu süre zarfında bazı trafik düzenlemelerine ihtiyacımız olacak. Çalışmalardan dolayı hem yoğun hem de meşakkatli geçecek süreci inşallah hep beraber kazasız belasız atlatacağız. Hoşgörünüz ve desteğiniz için teşekkür eder, Katlı Kavşak Projemizin Aliağamıza şimdiden hayırlı olmasını dilerim. Biz büyük bir aileyiz.” İfadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler