Gediz Havzası’nda su sıkıntısı yaşanmayacak
19 Temmuz 2023, Çarşamba 06:22| Tweet | 
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün, toplam 35 milyon liralık yatırım bedeliyle gerçekleştireceği 35 sondaj kuyusundan 8’inde çalışmalar sürüyor. Bu kuyuların 5’i Bergama, 2’si Dikili ve 1’i Aliağa’da hizmet verecek.
Dünya genelinde etkisini hissettiren küresel ısınmayla beraber mevcut su kaynakları kuruyor. İZSU bu nedenle, bir yandan artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak diğer taraftan da vatandaşları iklim krizinin su kaynakları üzerindeki baskısına karşı korumak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Küresel ısınmanın su kaynakları üzerindeki baskısının Gediz Havzası’nda da hissedilmesi nedeniyle bölge için 35 yeni içme suyu sondaj kuyusu projelendirildi.
Kaynakların büyük çoğunluğu tarımsal sulamada kullanılıyor
İZSU Genel Müdürlüğü, su kaynaklarının büyük çoğunluğunun tarımsal sulamada kullanılması ve ülkemiz tarımsal üretiminin yüzde 10’unun Gediz Havzası’nda gerçekleştirilmesi nedeniyle bölgede içme suyu kaynaklarının çeşitlendirilmesi için yatırım yapıyor. Yer altı su kaynağı ile yüzey arasındaki mesafenin 10 metrelerden, 200 metre derinliğe ulaşmasını gözlemleyen İZSU ekipleri, projelerini bu durumu da dikkate alarak hazırlıyor. Tüm vatandaşlara kesintisiz su temini hedefi ile açılacak yeni kuyular ile İZSU, Gediz Havzasında yaşayanlara kesintisiz ve temiz su temininde süreklilik sağlarken, yaşam standardının yükseltilmesine de katkı sağlayacak.
Bergama, Dikili ve Aliağa’da yeni su kaynakları
İZSU Genel Müdürlüğünün toplam 35 milyon liralık yatırım bedeliyle gerçekleştireceği 35 sondaj kuyusundan 8’inde çalışmalar sürüyor. Bu kuyuların 5’i Bergama, 2’si Dikili ve 1’i Aliağa’da hizmet verecek. İhale aşamasında olup kısa zamanda imalatına başlanacak 5 kuyudan 3’ü Kınık’ta, 2’si de Bergama’da yapılacak. Projelendirme aşaması tamamlanan 22 sondaj kuyusunun saha çalışmalarının da kısa sürede başlaması planlanıyor.
(SAMİYE ÖZTÜRK)

İzmir, büyük bir şehir olmanın avantajlarını ve dezavantajlarını bir arada

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Aliağa’nın Yeni Şakran

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, video konferans yöntemiyle katıldığı törende

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ocak ayında yeni tarifelerin

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kentte üç noktada

Aliağa’da, Avcı Ramadan Parkı bölgesinde yoğun yağmurlar sonrası yaşanan

FIBA Avrupa Kupası C Grubu 3. hafta maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Romanya'nın

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın “Ulaşım”

İzmir'de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin üzerinden 5 yıl geçti.

CS GO hile kullanımı, oyun dünyasında oldukça tartışmalı bir konu olarak

Mekanların aydınlatılması, yaşam alanınızın estetik ve fonksiyonel kalitesini belirlemede

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında,

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın 102’nci

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Sındırgı’daki deprem fırtınasının doğal bir rahatlama

Aliağa, Cumhuriyetin 102. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla

Eğitim-İş İzmir 7 Nolu Şube, Aliağa’da, işyeri temsilcilerine yönelik eğitim

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro

Elçin Biçer, On Air Music Co. etiketiyle yayımlanan ilk teklisi “İyileşmedim”

Yıllardır atıl durumda olan Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi'nin yıkımına başlandı.

Türkiye Oryantiring Şampiyonaları’nda Aliağa Gençlik ve Spor İlçe

Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), sanayide çevreci

Müzisyen Emre Çakmakoğlu, alternatif rock esintili, duygusal şarkılarında

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak, yaptıkları

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da gölet temizliği, yol tesviyesi




















