131019098
19 Mart 2024, Salı

İŞÇİLER ÇANAKKALE YOLUNU TRAFİĞE KAPATTI

19 Ağustos 2019, Pazartesi 07:03

     


Aliağa Belediyesi’ndeki işlerinden çıkarılan işçiler Çanakkale karayolunu trafiğe kapattı. “İşimizi geri istiyoruz” yazılı pankartlar ile yolun iki tarafını da geçici olarak trafiğe kapatan işçiler "Atılan işçiler geri alınsın" sloganı attı.

İşten çıkarılan Aliağa Belediyesi işçileri mücadeleye devam ediyor. Demokrasi Meydanı’ndaki direniş çadırına ziyaretlerde bulunan CHP İzmir eski Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı ve İzmir Kadın Meclisleri üyeleri işçilerin mücadelesinde yalnız olmadıklarını dile getirdi. Direnişteki işçilerin taleplerini ve süreci dinleyen eski Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, "Aliağa Belediyesi işçilerinin işlerine bir an evvel geri dönebilmesi için mücadelelerine destek olmaya devam edeceğiz. Burada yaşanan hak gaspına karşı birlikte mücadele edeceğiz." dedi.

“Haklı direnişin sonuna kadar yanındayız”

İzmir Kadın Meclislerinden Hilal Susuz ise, "Ekonomik krizin faturasını emekçilere kesmek isteyen bu sistemin Aliağa'daki yansıması belediye işçilerinin işten çıkarılması oldu. Biz buradaki haklı direnişin sonuna kadar yanındayız. Aliağa Belediyesi işçilerinin mücadelesi İzmir'deki ve Türkiye'deki işçilerin emekçilerin mücadelesine emsal oluşturacak bir direniş olduğu için burayı büyütmek zorundayız. Kadın Meclisleri olarak kadın cinayetlerine karşı yürüttüğümüz mücadelenin yanında işten çıkarmalarda kadın işçilerin öncelikli sıralarda yer aldığının da farkındayız. Kadına yönelik her türlü şiddete karşı birlikte mücadele edeceğiz" diye konuştu.

İşçiler ziyaretlerin ardından İzmir-Çanakkale karayoluna çıkarak eylemlerine devam etti. “İşimizi geri istiyoruz” yazılı pankartlar ile yolun iki tarafını da geçici olarak trafiğe kapatan işçiler "Atılan işçiler geri alınsın" sloganı attı.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler