İzmir’de ÇEDES’e karşı miting
19 Eylül 2023, Salı 06:49Tweet |
İzmir'de ÇEDES projesine karşı miting gerçekleştirildi. Mitinge çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de katıldı.
Hafta sonu, “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)” projesi kapsamında okullarda imam görevlendirilmesine karşı İzmir’de miting düzenlendi. “Laik eğitim, laik yaşam, eşit yurttaşlık" sloganıyla Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık "Laiklikten vazgeçmiyoruz" yazılı pankartlarla Gündoğdu Meydanı’na yürüdü. Kitlenin tamamının Gündoğdu Meydanı’na ulaşmasının ardından miting programı başlatıldı. Mitingde çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de yer aldı.
Özgür Özel, “Son derece sakıncalı ve rahatsızlık verici”
CHP Grup Başkanı Özgür Özel mitingde yaptığı konuşmada, çocukları eğitmek üzere eğitilmiş kişilerin çocukları eğitebileceklerini belirterek, “Din dersi vermek üzere eğitilmiş kişilerin din dersi vermesi de normaldir. Ancak çocuk eğitimi üzerine uzmanlığı olmayan kişilerin okullara görevlendirilmesi ve bu kişilerin okullarda bu projeyi yürütüyor olmaları son derece sakıncalı ve rahatsızlık vericidir. Türkiye’nin dört bir yanından tepkilerini dile getirmek üzere, laik eğitimi savunmak üzere insanlar buraya geldiler. Biz de onların bu yürüyüşüne destek vermeye geldik. 'ÇEDES’i durdur' diyoruz” dedi.
Nejla Kurul, “İmam değil öğretmen talep ediyoruz”
Mitingde konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, topluluğun taleplerini sıraladı. Kurul, “Taleplerimiz açık ve net. ÇEDES protokolünü iptal edin. Yeni eğitim programını iptal edin. Karma eğitim ilkesini toplumsal eşitliği sağlayacak şekilde hayata geçirin diyoruz. Yaşamımıza dokunmayın diyoruz ve yaşamda eşitliğin koşullarını hayata geçirin diyoruz. Anadilinde eğitim temel insan haklarından biridir. Çocukların anadilinde eğitim görmesini sağlayın diyoruz. Bütçe hakkı bağlamında kadınları ve çocukları gözeten bütçe politikasını hayata geçirin diyoruz. Eğitimde imam değil öğretmen, manevi danışman değil psikolojik danışman, mülakat değil liyakat talep ediyoruz” dedi.
Mustafa Aslan, “Eşitlik, adalet, özgürlük istiyoruz”
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Aslan ise Alevileri laik eğitim, laik yaşam ve eşit yurttaşlık istediklerini dile getirdi. Aslan, “Ancak bunların olduğu bir ülkede hepimize barış adalet eşitlik gelir. Biz Aleviler eşit, adil, kardeşçe yaşam her canlının hakkıdır diyoruz. Bir arada yaşadığımız her yaşam biçimimin bu toprağın zenginliği ve güzelliği olduğunu söylüyoruz. Kendimiz için ne istiyorsak bu topraklardaki herkes için aynısını istiyoruz. Eşitlik, adalet, özgürlük istiyoruz" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından miting Haluk Tolga İlhan konseri ile devam etti.
(HABER MERKEZİ)

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’de belediyecilik hizmetlerinin

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Özel Dentora Ağız ve Diş Sağlığı

DİSK'e bağlı Devrimci Emekliler Sendikası'nın (DEV Emekli Sen) Aliağa Şubesi,

Aliağa Belediyesi’nin Yeni Şakran’daki kanalizasyon sorununa yönelik

SOCAR, MSC ile stratejik bir iş birliği anlaşması imzaladı. Bakü’de gerçekleşen

Sonbahar ve kış sezonlarının vazgeçilmez parçalarından biri olan deri

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, bu yıl kent genelinde

94. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 29 Ağustos-9 Eylül 2025 tarihleri arasında

Aliağaspor FK, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 4. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı

Aliağa Petkimspor'un ev sahipliğinde oynanan hazırlık turnuvası Ege Cup 2025'i

Aliağa’nın tanınmış esnafından İsa Özbek, 2026 yılında yapılacak Aliağa

Aliağa, Dikili ve Menemen’de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 4 kilo

Tüpraş, Avrupa Komisyonu’nun Ufuk Avrupa Programı kapsamındaki Ar-Ge projesi

Onun yazın serüveni sadece bireysel bir yolculuk değil, aynı zamanda öğrencilerine,

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Mobil İstihdam Aracı uygulaması,

IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği Üst Yöneticisi (CEO) Murat Çiftçi,

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu, 27 Eylül’de

Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun 2026 faaliyet takviminde yer alan 3.

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TDİOSB) altyapı

Aliağa’nın kurtuluşunun 103. yılı kutlamaları kapsamında açılacak “Zamanın

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, kendi

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Yeni Şakran’ın kanalizasyonunu yapmak için

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, basit usul vergi sisteminin

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, seçilmesi

365 Gün Engelliyiz Platformu üyeleri, ulaşımda kesintisiz erişim için

İzmir Büyükşehir Belediyesi, personel alımlarında yeni bir sistem başlatıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut ulaşım sorunlarını tespit etmek, ihtiyaçları

SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU)

Aliağa Petkimspor, Karatay Belediyespor Basketbol Takımında forma giyen 2007 doğumlu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü,

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Bu içerikte farklı özel güvenlik kıyafetleri modellerini, kullanım

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP'li belediyeleri