131019098
23 Nisan 2024, Salı

ALİAĞALI KADINLAR’DAN 25 KASIM ÇAĞRISI

19 Kasım 2020, Perşembe 06:03

     


Aliağalı Kadınlar, Yeni Şakran Mahallesi’nde bıçaklanarak öldürülen 36 yaşındaki Serap Çetiner ile ilgili açıklamada bulundu. 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde bütün kadınlar sokağa, taleplerini haykırmaya, haklarına sahip çıkmaya çağırıldı.

Aliağalı Kadınlar, geçtiğimiz gün Yeni Şakran Mahallesi’nde Hasan Atmaca adlı kişi tarafından bıçaklanarak öldürülen Serap Çetiner (36) ile ilgili olarak sesiz kalmadıklarını kamuoyuyla paylaştı. Kadınlar açıklamasında 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele gününde bütün kadınları sokağa çağırdı. Aliağalı Kadınlar açıklamasında, “Kadına yönelik şiddete karşı haklarımızdan, hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz. Yeni Şakran Mahallesi’nde Hasan Atmaca adlı erkek tarafından katledilen kız kardeşimizin çığlığına biz Aliağalı Kadınlar olarak ses veriyoruz. Yanı başımıza kadar gelen şiddet sarmalının başlıca sebeplerinin; cezasızlık, haksız tahrik indirimleri ile cinayetlerin meşrulaştırılması, kadını koruması gereken kanunları uygulamayanlar olduğunu biliyoruz. Ailenin artan yükleriyle, her gün artan işsizlikle eve kapatılan kadınlar, daha çok şiddet görüyor. Yoksulluk ve işsizlik, kadınları şiddet gördüğü evden ayrılamaz hale getiriyor. Virüsün öldüremediği kadınları, boşanmayı ya da ayrılmayı reddeden erkekler öldürüyor. Kadınlar aynı erkek için onlarca koruma ve uzaklaştırma kararı almış olmasına rağmen herkesin gözü önünde yaralanıyor, öldürülüyor” dedi.

“Haklarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz”

Kadınların sosyal yaşamlarında karşılaştıkları zorluklara dikkat çeken Aliağalı Kadınlar, “Kadın düşmanı politikalar, cinsiyetçi ve gerici söylemler her yıl yüzlerce kadını aramızdan alıyor. Her üç kadından biri şiddetin en az bir biçimine maruz kalıyorken, hükümet şiddeti önlemek için daha etkin mekanizmalar oluşturmak yerine, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Yasası’nı yok etmeye çalışıyor. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme söylemleri kadınların kesintisiz mücadelesi sebebiyle iktidar tarafından askıya alınsa da kadınlara yönelik saldırılar devam ediyor. Bugün gerici zihniyetin toplumsal dizaynının önündeki tek engel olarak gördüğü kadınları karanlık dehlizlere mahkum etmek isteyen anlayışı geldiği karanlıklara gönderme vaktidir. Daha önce olduğu gibi bugün de Aliağalı Kadınlar olarak, yitirdiğimiz tüm kız kardeşlerimizin adına ve onların arasına bir yenimiz daha eklenmesin diye 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele gününde bütün kadınları sokağa, taleplerimizi haykırmaya, haklarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Umut biziz, umut sensin!”

Kadınların asla örgütlü müadeleden vazgeçmeyeceklerini dile getirerek sözlerine devam eden Aliağalı Kadınlar, “Kadınların örgütlü mücadelesiyle kazandığı hakları kolayca elimizden alamayacaklarını, bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz olmadığını göstermeliyiz. Umut biziz, umut sensin! Krizsiz, şiddetsiz, savaşsız, sömürüsüz bir dünyada sadece ölmemek için değil, eşit ve özgür yaşamak için, ayakta kalmak için değil ayağa kalkmak için tüm kadınları alanlarda olmaya çağırıyor, yitirdiğimiz kız kardeşimizin faili Hasan Atmaca'nın yargılanması ve ceza alması için mücadele edeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz.” Diyerek sözlerine son verdi.

(ESİN ÇETİN)







 
Son Eklenen Haberler