131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

İZTAŞIT TÜM İLÇELERE YAYILACAK

20 Ocak 2020, Pazartesi 06:54

     


İZTAŞIT otobüsleri ilk iki haftada uygulamanın başladığı Seferihisar hattında 113 bin 413 yolcu taşıdı. Sefer kalitesinin artırılması için bir dizi iyileştirme yapıldı. İZTAŞIT en kısa zamanda İzmir’in tüm ilçelerine yayılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevre ilçelerindeki taşımacılık kooperatiflerini toplu ulaşım ağına dahil etmek için başlattığı İZTAŞIT projesinde iki hafta geride kaldı. Yeni otobüslerle daha kaliteli bir hizmet vermeye başlayan İZTAŞIT araçları ilk iki haftada 113 bin yolcu taşırken, sistemin yeni olması nedeniyle görülen aksaklıklar da hızla gideriliyor. ESHOT tarafından sürekli izlenen İZTAŞIT seferlerinde kalitenin artırılması için saha gözlemlerinin yanı sıra kooperatif yönetiminden ve vatandaşlardan gelen bildirimler ışığında oluşturulan çözümler hızla uygulamaya geçiriliyor. İZTAŞIT uygulaması Seferihisar’da minibüsleriyle taşımacılık yapan şoförler tek çatı altında birleştirmişti.

Üç otobüs daha gelecek

İZTAŞIT’a kısa süre içinde dahil olacak üç yeni araçla birlikte sefer programındaki aksamaların en aza düşeceğini ifade eden ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, “Servis yetersizliği, hatların entegrasyonu gibi sorunlara hemen çözüm üretiyoruz. Ulamış’ta durak eksikleri tespit edildi. Bunlar da hızla tesis edilecek. Şu an için çok büyük bir aksaklığımız yok. Kooperatif üyeleri de hızla adapte oluyor. Kurumsallaştıklarının farkındalar ve buna uygun şekilde gelişim gösteriyorlar. Sistem çok yeni ve oturuyor. Bir süre sonra her şey çok daha iyi olacak.” dedi.

Tüm ilçelere yayılacak

İZTAŞIT’ların, yakın gelecekte önce Yarımada genelinde, ardından da İzmir’in tüm çevre ilçelerinde çalışması hedefleniyor. Bu doğrultuda, ESHOT Genel Müdürlüğü’nün, ilçelerde hizmet veren bireysel taşımacılık kooperatifinin yönetimleriyle görüşmeleri devam ediyor.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler