Büyükşehirden Aliağa’ya yangın söndürme tankeri
20 Ocak 2023, Cuma 07:02| Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT’a ait atıl durumdaki iki mazot tankerini yangın söndürme aracına dönüştürerek İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na devretti. Araçlardan 35 tonluk olanı petrokimya tesislerinin yoğun olduğu Aliağa’da faaliyet gösterecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü bir süredir atıl durumdaki iki mazot tankerini İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na devretti. Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla yangın söndürme tankerine dönüştürülerek İzmir İtfaiyesi tarafından kullanılmaya başlanan biri 26 diğeri ise 35 tonluk iki araç sayesinde yangınlarla mücadelede itfaiyenin eli para harcamadan güçlenmiş oldu. 35 tonluk araç petrokimya tesislerinin yoğun olduğu Aliağa’da, 26 tonluk tanker de Torbalı’da kullanılıyor.
35 tonluk ilk su tankeri
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse, küresel iklim krizi ile birlikte yangınların artık daha büyük ve tehlikeli boyutlara ulaştığını, belirterek “Özellikle büyük sanayi ve iş yeri yangınlarında suyun taşınarak kullanılması konusunda sorunlar yaşanabiliyordu. Yangınlara 2 buçuk, 5, 15 ve 18 tonluk su tankerleri ile müdahale ediliyor ama İzmir’de çok sayıda sanayi bölgesi var. Bu nedenle riskli. Büyük yangınlara müdahalede su çok çabuk bitiyor. Türkiye’de 35 tonluk su tankeri ilk kez bizim itfaiyemizde hizmet vermeye başladı. Bu araçları havuz gibi kullanıyoruz. Suyu merkezde tutarak tüm yangının kontrolünü sağlıyoruz. Zamanla yarışıyoruz ve bu durumda suyun doğru kullanılması bize büyük artı sağlıyor” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Yangın ve Acil Müdahale Müdürü Aydın Mutlu da her iki tankerin yangınlara müdahalede ciddi faydasının olduğunu belirtti. Mutlu, “Bu iki tankeri, büyük orman yangınlarında, fabrika yangınlarında su ihtiyacımızı karşılaması için revize ettik. Tankerlerden birini Torbalı’da bir fabrika yangınında kullandık ve çok faydasını gördük.” dedi.
(SAMİYE ÖZTÜRK)

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2025 yılına ilişkin

CHP, İYİ Parti ve DEM Parti Aliağa ilçe başkanları, 28 bin 75 lira 50 kuruş

SOCAR Türkiye, GAMA Enerji’nin Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali’ni

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Murat Doğan, ilçedeki

Aliağa Belediyesi personelinin sürpriz doğum günü kutlamasında konuşan

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın olağan genel kurulu 26 Ocak’ta

İMEAK DTO Aliağa Şubesi’nde yılın son meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Bilge Akademi iş birliğiyle düzenlenen “Zaman

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk maçında Aliağaspor FK, deplasmanda karşılaştığı

İZSU, kış yağışları öncesi İzmir genelinde 12 ilçede binlerce yağmur suyu

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk devrim şehitleri Asteğmen Kubilay ve silah

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, kabul edilen 2026 bütçesini

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, depremde zarar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Kooperatifçilik

Aliağa Siteler Mahallesi’nde, protokol ve vatandaşların yoğun katılımıyla açılan

Günümüzde birçok insan, büyük şehirlerin kalabalığından

Kişisel bakım dünyası artık sadece makas ve fırça darbelerinden ibaret

FIBA Europe Cup N Grubu’nun 2. maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Casademont

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, iki önemli

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkan adaylığını açıklayan

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 16. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, sahasında konuk

CHP Aliağa İlçe Başkanı Barış Eroğlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev, vefatının 22. yılında Aliağa’da

Aliağa Robotik Kodlama Kişisel Gelişim Kursu öğrencileri, Roma’da düzenlenen

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında kendi sahasında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’nın mahallelerinde asfalt yama

Türk rock sahnesinin deneyimli davulcusu Alpay Şalt, enerjisi ve özgün


















