131019098
28 Mart 2024, Perşembe

CEZAEVLERİNDE AŞILAMA BAŞLADI

20 Şubat 2021, Cumartesi 07:03

     


Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri (CTE) Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Ulusal COVID-19 Aşı Programı doğrultusunda belirlenen sıraya göre tutuklu ve hükümlülere Koronavirüs aşısı yapılmaya başlandığını açıkladı.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri (CTE) Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Ceza infaz kurumlarında tutuklu ve hükümlülere aşı uygulanmasına ilişkin gerekli planlama ve düzenlemeler yapılarak; Sağlık Bakanlığı Ulusal Kovid-19 Aşı Programı doğrultusunda belirlenen sıraya göre Kovid-19 aşısı yapılmaya başlandığı belirtildi. Günümüz itibarıyla 372 Ceza İnfaz Kurumu’ndan 55’inde pozitif vaka bulunduğu ifade edildi.

Entübe durumda olan tutuklu ve hükümlü bulunmuyor

Ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülerden toplam Kovid-19 vaka sayısının 240 olduğu belirtilen açıklamaya göre; bu tutuklu ve hükümlülerden 2’si yoğun bakımda olmak üzere 33’ünün Sağlık Bakanlığı tedavi algoritması çerçevesinde, hastanede yatırılarak tedavilerine devam ediliyor. Testi pozitif çıkan tüm tutuklu ve hükümlülerin genel sağlık durumları iyi. Entübe durumda olan tutuklu ve hükümlü bulunmuyor. Tedavilerine ceza infaz kurumlarında devam edilen diğer 207 tutuklu ve hükümlünün ise Kovid-19 açısından herhangi bir semptomu bulunmuyor, genel sağlık durumları iyi. Koronavirüs salgınından etkilenen tutuklu ve hükümlülerin yakınlarına, sağlık durumları ile ilgili bilgilendirme Sağlık Bakanlığı ve ceza infaz kurumları müdürlükleri tarafından düzenli olarak yapılıyor.

Yine Cumhuriyet Başsavcılıklardan alınan bilgilere göre; Kovid-19 salgınının ülkemizde etkili olduğu 14 Mart 2020 tarihinden bu yana hayatlarını kaybeden 19 tutuklu ve hükümlünün kronik rahatsızlıkları nedeniyle salgın öncesinde veya salgın sırasında hastanelerde tedavi edildikleri, 9 hükümlünün ise Kovid-19 virüsüne bağlı olarak bağışıklık sistemlerinde gelişen komplikasyonlar sebebi ile vefat ettiği tespit edildi. Bu süreçte hayatını kaybeden tutuklu ve hükümlülerden 19’unun bir hastane geçmişi olduğu veya kronik hastalıklardan tedavi süreçlerinin bulunduğu görüldü.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler