131019098
16 Nisan 2024, Salı

HİJYEN İÇİN TÜM TEDBİRLER ALINDI

20 Mart 2020, Cuma 07:17

     


Aliağa Belediyesi, dünyada ve ülkemizde halk sağlığını tehdit eden yeni tip Korona Virüs (Kovid-19) salgınına karşı vatandaşlarını çeşitli mecralar ile bilgilendirmeye devam ediyor.

Salgın hastalıklara karşı toplu yaşam alanlarında dezenfekte çalışmaları yapan Aliağa Belediyesi; park ve bahçelerde, eczanelerde, dış mahallelerde, işletmelerde, kamu binalarında, muhtarlıklarda, duraklarda, bankamatiklerde, oturma alanlarında, çocuk oyun alanlarında, camilerde, okullarda, pazar yerlerinde, caddelerde, sokaklarda, meydanlarda ve ulaşım araçlarında hijyen çalışmalarına devam ediyor. Belediye ekipleri vatandaşların el hijyenine de büyük önem veriyor. Belediye ekipleri bu kapsamda dolmuş duraklarına, kamu binalarına ve kentin belirli bölgelerine dezenfektan kutuları yerleştirdi.

Sosyal medya etkin bir şekilde kullanılıyor

Aliağa Belediyesi, hijyen çalışmalarına son sürat devam ederken bir yanda da Korona Virüse karşı alınması gerek tedbirleri tüm iletişim mecralarıyla vatandaşlarına aktarıyor. Bu kapsamda özellikle sosyal medya hesapları etkin bir şekilde kullanılıyor. Gün içerisinde periyodik olarak yapılan yayınlarla vatandaşların uyması gereken kurallar paylaşılıyor.

Halk hızlı bir şekilde bilgilendirildi

Sosyal medyanın etkin bir şekilde kullanılmasının yanı sıra belediye tarafından bastırılan ve yeni Korona Virüs riskine karşı 14 kuralın yer aldığı el broşürleri ile afişler vatandaşlara dağıtıldı. Zabıta ekipleri tarafından esnaflara dağıtılan afişler işletme sahipleri tarafından işletmenin görünür yerlerine asıldı. Kamu binalarına ve muhtarlıklara asılan afişlerle hem personel hem de vatandaş bilgilendirildi. Milletin Ekibi tarafından kent merkezinde ve pazar yerinde kurulan stantlarla vatandaşlara bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Aliağa Belediyesi, bilgilendirme broşürlerinin yanı sıra Korona Virüsün Türkiye’de görüldüğü ilk günden itibaren kentin çeşitli yerlerinde bulunan reklam panolarını ve billboardları halkın bilinçlendirilmesi adına 14 kuralın yer aldığı dev afişlerle donattı.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler