NARKO-ALAN PROJESİ UYUŞTURUCUDAN ÖLÜMLERİ AZALTTI
20 Mart 2020, Cuma 07:12| Tweet |
İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, kentte başlattıkları Narko-Alan Projesi'yle 126 noktada 1071 polisin uyuşturucuyla mücadele ettiğini, bu sayede kentteki uyuşturucu kaynaklı ölümlerin büyük oranda önüne geçtiklerini belirtti.
Aşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uyuşturucunun bütün dünyanın sorunu olduğunu söyledi. Kentte 2016 yılında göreve başladıklarında uyuşturucunun çok büyük bir sorun haline dönüştüğünü gördüklerini ve bununla ilgili ciddi tedbirler aldıklarını vurgulayan Aşkın, Konak bölgesinde Narko-Alan Projesi'ni hayata geçirdiklerini anımsattı. Aşkın, sentetik uyuşturucuların satıldığı 126 nokta belirlediklerini, burada 1071 polisin 24 saat görev yaptığını belirterek şöyle konuştu: "İzmir'de sentetik uyuşturucudan kendini kaybetmiş, trafikte bile nereye gideceğini bilmeyen, dünyanın farkında olmayan gençler görüyorduk ama artık uzunca bir süredir görmüyoruz. Çünkü özellikle Konak bölgesi, altyapısı çok bozuk olan, gecekondu diye tabir edilen, dezavantajlı vatandaşların yaşadığı bu bölgelerde biz tedbirimizi aldık. Burada belirlediğimiz 126 noktanın 82'si sabit, 44 tanesi de 200-250 metrelik alanda hareketli olacak şekilde tedbirlerle uyuşturucu satışını durdurmaya çalışıyoruz. Alanı tamamen daraltıp, bölgeye tamamen hakim olduk. Bu sayede İzmir'de uyuşturucu ile ölümlerimiz yüzde 80'in üzerinde azaldı. Bu yıl 1 veya 2 gencimiz uyuşturucudan hayatını kaybetti ama 2016'da geldiğimiz zamanki tabloda haftalık 3-4 kişinin hayatını kaybettiğini görüyorduk." Narko-Alan Projesi'nin tüm Türkiye'ye örnek olduğunu ifade eden Aşkın, geniş bir alanda tüm birimlerden polislerin görev yaptığını, 126 nokta sayesinde nitelikli suçlar olarak tabir edilen yağma, yaralama, öldürme gibi suçlarda da ciddi azalmaların olduğunu bildirdi.
1 milyon kişiye risk analizi çalışması
İstihbarat ve terörle mücadele şube müdürlüklerince risk analizi yaptıklarını bildiren Aşkın, "Riskli bölgelerde riskli olabilecek kişileri durduruyoruz. Şehrimizde şu anda 160-180 bin civarı yabancı uyruklu olduğunu değerlendiriyoruz. Biz 200 binin üzerindeki yabancı uyrukluya risk analizi yapmışız. Bizzat onlarla dakikalarca mülakatlar yapıp, diyalog kurmuşuz. İzmir'de risk analizi kapsamında diyalog kurduğumuz kişilerin sayısı 1 milyon 50 bine ulaştı. Bu şehrimizin sigortası." dedi. Aşkın, uygulamayı tüm şubelerdeki polislerin yaptığını, risk analizi çerçevesinde geçen günlerde Güzelbahçe ilçesinde 650 kilogram uyuşturucu ele geçirdiklerini hatırlattı. Emniyet Müdürü Aşkın, yine uygulama sayesinde 2 binin üzerinde terör örgütü üyesini yakaladıklarını sözlerine ekledi.
(AA)

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Kooperatifçilik

Aliağa Siteler Mahallesi’nde, protokol ve vatandaşların yoğun katılımıyla açılan

Günümüzde birçok insan, büyük şehirlerin kalabalığından

Kişisel bakım dünyası artık sadece makas ve fırça darbelerinden ibaret

FIBA Europe Cup N Grubu’nun 2. maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Casademont

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, iki önemli

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkan adaylığını açıklayan

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 16. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, sahasında konuk

CHP Aliağa İlçe Başkanı Barış Eroğlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev, vefatının 22. yılında Aliağa’da

Aliağa Robotik Kodlama Kişisel Gelişim Kursu öğrencileri, Roma’da düzenlenen

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında kendi sahasında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’nın mahallelerinde asfalt yama

Türk rock sahnesinin deneyimli davulcusu Alpay Şalt, enerjisi ve özgün

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup ikinci tur N Grubu’nda, İtalya deplasmanında

Esra Yüksel, ilk romanı Suretler İzler Gölgeler ile aile hafızasının

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kooperatif davasının görülmesine

Enerjisa Enerji'nin iştiraki Eşarj, 15. Türkiye Enerji Zirvesi'nde Aliağa'daki

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen ay limanlarda 46 milyon

Milli Eğitim Bakanlığınca, öğrencilere gerçek cihaz ve atölye ortamlarının

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın olağan genel kurulu 13 Ocak

Aliağa Belediyesi Aile Danışma Merkezi tarafından, 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin

Aliağalı yüzücüler, Trabzon’da yapılan Türkiye Finali yarışlarını





















