131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

102. YILINDA 19 MAYIS COŞKUSU

20 Mayıs 2021, Perşembe 06:17

     


19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 102. Yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da etkinliklerle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Aliağa’da bir dizi etkinlikle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan törene Kaymakam Ömer Karaman, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Serkan Ataman, siyasi partilerin ilçe temsilcisi ve üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının ilçe temsilcileri ve vatandaşlar katılım gösterdi. İlk olarak meydanda bulunan Atatürk Anıtı’na Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü çelengi sunuldu. Daha sonra saygı duruşunda bulunulup ardından İstiklal Marşı okundu.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adım”

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Serkan Ataman günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Ataman konuşmasına protokol üyelerini ve misafirleri selamlayarak başladı. Serkan Ataman, “ Bugün milletimizin Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs’ın 102. Yıldönümü. Unutmayınız ki 19 Mayıs’ta milli duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adım Türk Milleti’nin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımıdır. Bu yüzden Türk Milleti’nin vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın 102. Yıl dönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını yürekten hissetmekteyiz. Sevgili gençler; geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve geçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı’nı ona inanan milletiyle birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için, gençlere olan güveni sebebiyle bu günü siz gençlerimize armağan etmiştir.” Şeklinde konuştu. Daha sonra Atatürk’ün gençliğe hitabesi okundu. Program, Özel Aliağa Final Akademi Anadolu Lisesi 12- D sınıfından Kardelen Aydın’ın 19 Mayıs Gençlik Marşı adlı şiiri okumasıyla son buldu.

Çiçek bırakıp, çelenk sundular

Resmi törenin ardından CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, yönetimi ve üyeleriyle birlikte Atatürk Anıtı’na çiçek bırakıp çelenk sundu. Herkesin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Başkan Özlem Şan Oğuzhan, parti olarak Cumhuriyet’in yılmaz bekçisi olduklarını dile getirdi.

(ESİN ÇETİN)







 
Son Eklenen Haberler