131019098
7 Mayıs 2024, Salı

ARKA PLAJLAR MOLOZ ÇÖPLÜĞÜ OLDU

20 Haziran 2016, Pazartesi 06:24

     


Aliağa halkı tarafından Arka Plajlar olarak bilinen bölge ile Viking Sitesi’nin arasında bulunan alan moloz çöplüğüne döndü. Vatandaşlar, çevre ve görüntü kirliliğine neden olan bu durumla ilgili yetkililerden çözüm bekliyor.

Aliağa’da ilçe sınırları içinde inşaat atıklarının dökülebileceği yasal bir alan bulunmaması nedeniyle Arka Plajlar bölgesi moloz çöplüğüne çevrildi. Yakınında Kuş Cenneti ve Ağapark gibi vatandaşların sıklıkla ziyaret ettiği mekanların bulunduğu Arka Plajlar mevkiine kaçak dökülen atıklar çevre ve görüntü kirliliğine neden oluyor. Viking Sitesi’nde yaşayan ve bölgeyi ziyaret eden duyarlı vatandaşlar ilgili makamlara defalarca şikayet etmelerine rağmen bölgedeki moloz yığınlarına engel olamıyor. Vatandaşlar, moloz ve inşaat atığı dökenleri gördüklerinde resmi kurumlara ihbarda bulunmalarına rağmen, dökenler hakkında herhangi bir cezai işlem uygulanmadığını söylüyor. Her geçen gün biraz daha kirletilen Arka Plajlar ile ilgili yetkililerin harekete geçmesini isteyen vatandaşlar, dökülen atıkların bölgenin doğal güzelliğini yok ederek çevreye zarar verdiğini ifade ediyor.

FİRMALAR MALİYETTEN KAÇIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde İZBETON tarafından işletilen beş adet hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atık depolama alanı bulunmasına karşın, atık bertarafı için belirlenen ton başına 3,50 TL’lik bedel ile mesafenin uzak olması, bu külfete girmek istemeyen firmaları, atıklarını kaçak yollardan boş buldukları arazilere dökme yoluna sevk ediyor. Resmi kurumların cezai işlemlerde kayıtsız kalması da söz konusu çevresel sorunun bölge için giderek daha büyük tehdit oluşturmasına yol açıyor.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler