131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

İMAR BARIŞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

20 Haziran 2018, Çarşamba 06:45

     


Çıtak ve Helvacı’da İmar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca uygulamaya konulan İmar Barışı düzenlemesiyle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce düzenlenen toplantıda, Foça Çevre Şube Müdürü Müberra Akkaya ve yine Foça Çevre Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan mimar Dr. Erdal Uzunoğlu bilgilendirmelerde bulundu.

SON BAŞVURU 31 EKİM

Köy kahvesinde yapılan ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda imar barışının kapsamını anlatan mimar Dr. Erdal Uzunoğlu, imar barışının, devletin vatandaşı ile itilaflı olduğu imar planına aykırı, ruhsat ekleri projesine aykırı veya ruhsatsız olan yapıların kayıt altına alınması olduğunu söyledi.

31 Ekim 2018 tarihine kadar İmar barışı başvurularının yapılabileceğini vurgulayan Uzunoğlu, “31 Aralık 2018 tarihine kadar da bedeli yatırılarak  yapı kayıt belgesi alınacaktır. Yapı kayıt belgesinin bedeli ise konutlar için yapının bina inşaat bedeli ile yapının emlak bedelinin yüzde üçü, ticari alanlarda ise yüzde beşi olarak düzenlenmiştir. Tapuda cins değişikliği veya kat mülkiyetine geçilmesi için ise aynı bedel yatırılarak kat mülkiyeti ve tapudaki cins değişikliği yapılmış olur.” dedi.

FIRSATÇILARA KANMAYIN

Yapı kayıt belgesinin, elektrik, doğalgaz ve suyun bağlanması için istenilen yapı kullanma belgesine denk bir belge olduğunu belirten Erdal Uzunoğlu, yapı kayıt mülkiyeti alındıktan sonra kat mülkiyetine geçilmesi için olmazsa olmaz şart oranın tüm maliklerinin anlaşması olduğunu dile getirdi.

İmar barışından faydalanmak isteyen vatandaşların doğrudan internet üzerinden e-devlet şifreleriyle tüm işlemleri tamamlayabileceklerini söyleyen Uzunoğlu, bunun dışında hiçbir vatandaşın aracı kurumlara ya da yardımcı olacağını söyleyen fırsatçılara kanmamalarını, para kaptırmamalarını söyledi.

Toplantı soru cevap kısmının ardından sona erdi.

E-DEVLET’TEN MÜRACAATTA GEREKLİ BİLGİLER

•e-devlet şifresi

• Geçerli bir cep numarası

• Geçerli bir e-posta adresi

• Beyan edilecek yapının adresi

• Tapusu varsa ada ve parsel bilgileri

• Toplam inşaat alanı, konutların ve ticari birimlerin ayrı ayrı ve toplam alanları

• Yapıdaki konut ve ticari birim sayısı

• Arsa veya arazinin emlak vergi birim değeri (ilgili belediyeden alınabilir)

• Yapının bulunduğu arsanın alanı; varsa tapudaki alan, yoksa beyan edilecek alan (m2)

• Yapı sınıfı (sistemin sunacağı seçeneklerden seçilecek.)

• İmar mevzuatına aykırılığın tariff edilmesi.

• Yapıyı gösteren ve ayrılık kısmını gösteren birer adet fotoğraf. (Fotoğraflar jpg, jpeg veya png formatında olmalı)

BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI

Dün Çıtak mahalle kahvesi ve Helvacı Düğün Salonu’nda yapılan bilgilendirme toplantısının ardından, bugün saat 10:30 ile 14:30’da Hacıömerli Köy Kahvesi ve Foça Bağarası’nda, yarın aynı saatlerde Yeni Foça Karadut Kafe ile Foça Merkez’de sosyal Tesislerde ve Cuma günü saat 14:00’te ise Gerenköy’de vatandaşı bilgilendirme toplantıları devam edecek. (BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler