131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ATAHA TAKIMI ALİAĞA’YI TEMSİL EDECEK

20 Haziran 2019, Perşembe 06:35

     


Yeni Şakran Yunus Emre Ortaokulu ATAHA Takımı, TEKNOFEST İSTANBUL yarışması kapsamında İnsanlık Yararına Teknolojiler Kategorisi’nin Çevre alt kategorisinde rakiplerini elemeyi başardı. ATAHA takımı yarışmanın Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek finalinde Aliağa’yı temsil edecek.

Yeni Şakran Yunus Emre Ortaokulu ATAHA Takımı, Teknofest yarışması kapsamında İnsanlık Yararına Teknolojiler Kategorisi’nin Çevre alt kategorisinde ön elemeyi ve detaylı elemeyi aşarak 17-22 Eylül'de Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek finalde Aliağa’yı temsil edecek. ATAHA Takımı’nı oluşturan öğrenciler Ata Şenol ve Taha Akman, Danışman Öğretmenleri Cem Atay Danışman Akademisyen Prof. Dr. Fikret Nafi Çoksöyler ile birlikte proje hakkında bilgiler verdi. SERKOD Projesi adı verilen proje, seralarda toprak ve havanın nemi, sıcaklığı ve ışık şiddetini kontrol eden ve değişimlerine göre sulama, gübreleme ve havalandırma yapan sistem ihtiyacı olan enerjiyi de güneş panelleri ve rüzgâr panelleri ile sağlıyor.

“Projemiz ön elemeyi ve detaylı elemeyi aşarak finale kaldı”

Yeni Şakran Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Ahmet Zeki Ege konuyla ilgili, “TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; Ocak 2017 tarihinde hayata geçen ve Türkiye’nin millî teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini benimseyen Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) önderliğinde, Türkiye’nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle düzenleniyor. İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali olan Teknofest, 19 farklı kategoride teknoloji yarışmaları ile 17-22 Eylül'de Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek. TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışmasının amacı bireylerin sosyal sorumluluk bilincini teknolojik bilgi ve birikimleriyle entegre edip topluma fayda sağlayacak projeler ortaya çıkarmaktır. Okulumuz TEKNOFEST yarışması kapsamında İnsanlık Yararına Teknolojiler Kategorisinin Çevre alt kategorisinde ön elemeyi ve detaylı elemeyi aşarak finale kaldı. Bu gururu bizlere yaşatan öğrencilerime, öğretmen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler