131019098
19 Mart 2024, Salı

KÖPEKLERİ ZEHİRLEYEREK ÖLDÜRDÜLER

20 Ağustos 2019, Salı 07:34

     


Aliağa’da kimliği belirsiz kişilerce zehirlenen 9 köpekten 7’si telef oldu. Olay ilçede yaşayan hayvanseverleri ayağa kaldırdı.

Güzelhisar Mahallesi, Çandarlı – İzmir Otoyolu mevkiinde çok sayıda köpek, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zehirlendi. Zehirlenen köpekleri ilk fark eden kişi ise otoyol yapımında faaliyet gösteren bir firmanın 55 yaşındaki çalışanı Mahmut Sönmez oldu.

KÖPEĞE AYRAN İÇİRDİLER, HAYATA DÖNDÜRDÜLER

Sönmez ve arkadaşları can çekişen bir köpeğe ise anında müdahale etti. Sönmez ve arkadaşları can çekişen köpeği kurtarabilmek için köpeğe ayran içirdi. Son ana kadar pes etmeyen Sönmez ve arkadaşları köpeği kurtarabilmeyi başardı.

“O ADAMIN RUH HALİNİ ÇOK MERAK EDİYORUM”

Kimseye zararı olmayan hayvanların zehirlenmesine tepki gösteren Mahmut Sönmez, “Bayram izninden döndüğümüzde şantiyenin etrafında ölü köpekler bulduk. Bir köpeği ise arabaların arasında titrerken çocuklar bulmuşlar. Hayvan zehirlenmişti. Zehirlenen hayvana arkadaşlarla ilk müdahaleyi yaptık. Daha sonra acilen veterinere götürdük. Kurban Bayramında, mübarek günde insanlıktan çıkmış hangi ruh halinde birisi bu hayvanları zehirleyebilir. O adamın ruh halini çok merak ediyorum gerçekten. Allah ıslah etsin, başka bir şey demiyorum ”şeklinde konuştu.

“SOKAK HAYVANLARI İLE ORTAK YAŞAMI ÖĞRENMEMİZ GEREKİYOR”

Sokak hayvanlarının da yaşama hakkı olduğunu belirten şantiye çalışanı Yusuf Zafer ise, “Söylenecek fazla bir şey yok. Hangi zihniyet, hangi düşünceyle bir şantiyenin içerisinde hayvanları zehirler. Bunlar Allah'ın sessiz kulları, masum ve zavallı hayvanlar. Sokak köpekleri için insanların biraz daha duyarlı olması lazım. Toplum olarak sokak hayvanları ile ortak yaşamı öğrenmemiz gerekiyor” dedi. İlçedeki hayvanseverler ise konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını söylediler.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler