131019098
28 Mart 2024, Perşembe

1293 MUHTAR İÇİN 1293 FİDAN

20 Ekim 2020, Salı 06:35

     


Aliağa’nın Kalabak Mahallesi’nde, İzmir’de görev yapan 1293 muhtar için 1293 fidan dikilerek “İzmir Muhtarları Anı Ormanı” kuruldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü İzmir’de görev yapan muhtarlarla fidan dikerek kutladı. Aliağa’nın Kalabak Mahallesi’nde 1293 muhtar için 1293 fidan dikilerek “İzmir Muhtarları Anı Ormanı” kuruldu. Törende konuşan Başkan Soyer, demokrasi zincirinin ilk halkası olan muhtarların çok zor, bir o kadar da önemli bir görev yürüttüğünü belirterek, "Özellikle pandemi döneminde üstün gayretler gösterdiniz. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve Muhtarlar Gününüzü kutluyorum" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde İzmirli muhtarlar için anı ormanı oluşturdu. Aliağa’nın Kalabak Mahallesi’ndeki 210 bin metrekarelik ağaçlandırma alanına İzmir'de görev yapan 1293 muhtar için 1293 fidan törenle dikildi. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, belediye bürokratları ve 30 ilçeden gelen muhtarlar katıldı.

Soyer: "Muhtarlar mahallelerimizin gözü, kulağı ve sesi"

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, demokrasi zincirinin ilk halkası muhtarlar ile birlikte Muhtarlar Günü vesilesiyle İzmir Muhtarları Anı Ormanı için fidan dikmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, “Sizler bir yandan halkın kurumlar ile ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, öte yandan katılımcılığın sağlanmasında ve demokrasinin yaşam bulmasında önemli bir görev üstleniyorsunuz. Mahalle ve köylerimizde halkımızı temsil etmekle kalmıyor, onların gözü, kulağı ve sesi oluyorsunuz. Gece gündüz demeden dertte, kederde, neşede ve eğlencede her zaman, hemşerilerimizin yanı başındasınız. Biz bu sebeple muhtarlarımızı, toplumsal yaşamımızın ve kültürümüzün en önemli yapı taşlarından biri olarak görüyoruz” diye konuştu.

“Orman İzmir kampanyası güçleniyor”

30 ilçede 1293 muhtarla ilk günden bu yana çok verimli ve uyumlu bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Soyer, “Sizler bizim en önemli rehberimizsiniz. Halkın yönetime katılmasında çok kıymetli bir rol üstlenen sizler adına bugün dikeceğimiz fidanların ve bu hatıra ormanının, demokrasinin temellerinin atıldığı şehrimize sembolik açıdan önemli bir değer katacağını düşünüyorum. Muhtarlar Günü vesilesiyle dikilen fidanlar geçtiğimiz yıl İzmir’de hepimizi derinden sarsan yangının yaralarını sarmak için başlattığımız Orman İzmir kampanyamıza da önemli katkı sağlayacak. İzmir Muhtarları Anı Ormanı sayesinde, uzun soluklu bir yolculuk olarak tanımladığımız kampanyamıza katkı sunuyor, İzmir’deki ormanlarımızı daha da güçlendiriyoruz. Pandemi döneminde gösterdiğiniz üstün gayretler ve en zor zamanlarda yurttaşlarımızın yanında olduğunuz için hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Yemin etseniz başınız ağrımaz. Artık dikili bir ağacınız var. Muhtarlar Gününüz kutlu olsun" dedi.

Köse: “İlçemizin yeşile ve oksijene ihtiyacı var”

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, bu anlamlı güne Muhtarlar Anı Ormanı Projesi ile başka bir anlam katan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür etti. Aliağa Kazım Dirik Mahallesi Muhtarı Sevil Köse, "Bugün bizim için çok önemli bir gün ama Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer sayesinde özel ve unutulmayacak bir gün oldu. Aliağa ağır sanayi şehri. Ağır sorunlarımız var. Havamız, suyumuz, toprağımız zehir. Kanser vakaları yoğun. Yeni doğan bebekler üst solunum yolu enfeksiyonu ile doğuyor. İlçemizin yeşile ve oksijene ihtiyacı var. Ormanların yakıldığı, ağaçların kesilip talan edildiği bir dönemde çocuklarımıza yaşanacak bir dünya kalmayacak. Başkanımızın doğaya olan duyarlılığına teşekkür ediyoruz. Aliağa'ya katkı sunmanız bizim için çok önemli" diye konuştu. Konak 26 Ağustos Mahallesi Muhtarı Şerife Gökgör ise muhtarlar adına hatıra ormanı oluşturmak için bu özel günde fidan dikme töreni düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür etti. Aliağa Kalabak Mahallesi Muhtarı Mehmet Kartal, mahallelerindeki ağaçlandırma sahasında İzmir Muhtarları Anı Ormanı oluşturulmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Fıstık çamı fidanı dikildi

Konuşmaların ardından her ilçeden bir muhtara temsili olarak İzmir Muhtarları Anı Ormanı katılım sertifikası verildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, törene katılan ilçe belediye başkanları ve muhtarlar ile birlikte ağaçlandırma sahasına fıstık çamı fidanı dikti. İzmir Büyükşehir Belediyesi iki hafta içinde İzmir Muhtarları Anı Ormanı'ndaki ağaçlandırma çalışmalarını tamamlayacak ve alana 20 bine yakın fıstık çamı fidanı dikilmiş olacak.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler