131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

BOŞ BİR SALONDAN TRT STÜDYOLARINA UZANAN BAŞARI HİKAYESİ

21 Ocak 2019, Pazartesi 06:09

     


Lise döneminde başladığı sunuculuk serüvenini her geçen gün geliştirip önce Aliağa’da sesine hayran bıraktıran Aykut Bayındır, şimdi tüm Türkiye’ye sesleniyor. Aliağa radyolarında yaptığı programlarla adından söz ettiren Bayındır, 2019’un ilk haftası TRT Nağme Radyosu’nda gerçekleştirdiği Sabahın Nağmesi programıyla Tüm Türkiye’ye ‘Günaydın’ diyor. Tüm profesyonelliğiyle yaptığı her işin hakkını veren Aykut Bayındır, aynı zamanda Türkiye Basketbol Federasyonu’na bağlı çalışan bir anonsör.

Aliağa’da başarılarıyla adından söz ettirmeyi başaran Aykut Bayındır, içinde yer aldığı projelerle her geçen gün adını daha geniş kitlelere duyurmaya devam ediyor. Aliağa radyolarında sunduğu programlar büyük ilgi gören Bayındır, şimdi ise birçok radyocunun hayali olan TRT stüdyolarında eşsiz sesiyle kuların pasını silmeye devem ediyor. Kendisini mikrofon aşığı olarak tanımlayan Bayındır, “Sesimi keşfettikten sonra yerel radyoyla yolculuğuma devam ettim. Yerel radyodan bölgesel radyoya geçtim. Şuanda tüm Türkiye’ye yayın yapıyorum. TRT Nağme Radyosu’nda Sabahın Nağmesi programını Cumartesi ve Pazar günleri 07.00- 10.00 arasında sunuyorum. Aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu’nda Altınordu Spor Kulübü’nün anonsçusuyum.” diyerek başarı öykülerini sıraladı.

“Sesimi her kulvarda kullanmak istiyorum”

Sesini sadece bir kulvarda değil birçok kulvarda kullanmak istediğinin altını çizerek sözlerine devam eden Aykut Bayındır, “Sürdürdüğüm bir proje daha var. Yurtdışında bir üniversite uzaktan eğitim branş kitaplarının seslendirilmesi için benimle iletişime geçti. Türkiye’de eğitim verecek bu üniversitenin kitaplarını öğrenciler benim sesimden dinleyecek. Benim bu yolculuğa çıkarken ki hedefim tüm ülkeye bir gün ‘Merhaba’ demekti. Bunun 2019’da gerçekleşmesi benim hedefime ulaştığımı gösteriyor aslında. Fakat aynı zamanda bu yeni hedeflerimin doğmasına da neden oluyor. Evet şuan tüm Türkiye’de konuşuyorum ve insanlar dinliyor. Ama TRT Kurumu’nun içinde iyi bir kitle oluşturup programları çeşitlendirmek, farklı programlarda da yer almak bu sesi başka yerlerde de duyurabilmek benim yeni hedeflerim oldu. Büyük orkestraların sunumlarını yapmayı çok isterim mesela. Türk sanat müziği konserlerinin sunuculuğunu yapmak da beni çok onurlandırır. Bunlarda gönlümde hep bir yerlerde var. Bir gün olursa çok memnun olurum.” şeklinde konuştu.

TRT’nin en genç sunucusu

TRT’nin en genç sunucuları arasında yerini alan Aykut Bayındır, “TRT’de geri dönüşler çok güzel. Genç olmama rağmen çok iyi geri dönüşler aldım. Sadece Türkiye’de değil hayatımda ilk defa yurtdışından mesaj aldım. Hayatımdaki çok duygusal bir andı o an. Arjantin, Avusturya gibi ülkelerden beni dinleyip ‘nağmeler sizden çaylar bizden’ şeklinde yorumlar aldım. Bunlar beni gururlandırdı. TRT’de hatayı kabul etmeyen bir frekansta çalışıyorum. O yüzden burada sıfır hatayla programlarımızı yapıyoruz.” diyerek mutlu olduğu bir işi yaparken tanımadığı kişiler tarafından olumlu iletiler almanın gururunu yaşadığını belirtti.

“Boş bir salona anons yaparak başladım”

Aliağa’dan çıkarak radyo programı, seslendirme ve sunuculuk anlamında birçok başarılı işe imza atmaya devam eden Aykut Bayındır’ın yetenekleri bununla da sınırlı değil. Henüz 26 yaşında olmasına rağmen adını sektördekilerin hafızasına kazıyan Aykut Bayındır, Karşılaşmalarda yaptığı tribünleri coşturan anonslarla dikkatleri üzerine çekiyor. Aykut Bayındır, “Anonsa Petkim Spor’da boş bir salona anons yaparak başladım. Hiç taraftar yoktu. Şimdi basketbol camiasında Türkiye Basketbol Federasyonu’nun anonsörü olarak devam ediyorum.” diye ekledi. Birçok başarılı projede yer almasının yanı sıra kısa film dublajları da yapan ve bu alanda da ödülleri bulunan Aykut Bayındır, güçlü firmalara seslendirme yapmaya devam ettiğini belirterek, “2019’un ilk haftası İzmir bölgesinde popüler bir şirket benden kısa film seslendirmemi istedi. Bu firma ilk olarak ünlü isimlere başvurmuş seslendirme için. Fakat ünlü isimlerden program yoğunluğu nedeniyle geri dönüş alınamayınca proje bana kısmet oldu.” ifadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler