131019098
26 Nisan 2024, Cuma

YIKILAN EVLERİN YERİNE FİDAN DİKİLDİ

21 Mart 2020, Cumartesi 06:05

     


Çaltılıdere Mahallesi Köstemkoy Mevkii’nde ormanlık alana inşa edilen evler mahkeme kararı ile İzmir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yılın son günlerinde yıkılmıştı. Yıkımın ardından bölgeye Aliağa Orman İşletme Şefliği tarafından 200 adet çam fidanı dikildi.

Köstemkoy’da yıkımların ardından ormanlık olan bölgenin yeniden ağaçlandırılması için hazırlıklara başlayan İzmir Orman işletme Müdürlüğü, önce arazideki bina enkazlarını temizledi. Daha sonra dozerlerle toprağı sürerek işlemesini yapıp dikime hazır hale getirdi. Yıkılan evlerin yerine, toplam 2,5 dönümlük alana, Aliağa Orman İşletme Şefliği tarafından 200 adet çam fidanı dikildi.

“Bölgeyi yeniden yeşertmek için 200 fidan diktik”

Zaman zaman sosyal medyada çıkan ve orman teşkilatını çok üzen “orman alanlarında ağaçlar kesiliyor yerine binalar yapılıyor” şeklinde haberlere en güzel cevabın burada yapılan çalışma olduğunu söyleyen İzmir Orman İşletme Müdürü Ersen Çetin “Ormana kaçak yapılan 11 binaya müsaade etmedik, yıktık yerine bölgeyi yeniden yeşertmek için 200 fidan diktik” dedi. Ormanların mülkiyetinin tamamının Devlete ait olduğunu, milletin milli serveti olan ormanlarda en ufak bir yapılaşmaya, yer açmaya, işgale izin verilmediğini de söyleyen Çetin, yapılan her türlü yapıyı, tesisi ve işgali kanunların ve mahkemelerin vermiş oldukları yetkiye dayanarak ortadan kaldırdıklarını, bundan sonrada kaldırmaya devam edeceklerini, ormana yapılan hiçbir bina ve tesis için zaman aşımı olmadığını söyledi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler