131019098
16 Nisan 2024, Salı

TAVŞAN ADASI’NDA TEMİZLİK YAPILDI

21 Mayıs 2019, Salı 06:44

     


Aliağa’da Atatürk Mahallesi’ne bağlı Tavşan Adası’nda çevre gönüllüleri tarafından temizlik çalışması ve önceden aşılanan ağaçlara bakım etkinliği düzenlendi.

Aliağa’da Atatürk Mahallesi’ne bağlı Tavşan Adası’nda çevre gönüllüleri tarafından temizlik çalışması ve eskiden aşılanan ağaçlara bakım etkinliği düzenlendi. Etkinlik süresince kıyı temizliği ve su altı temizliğinin yanı sıra önceden aşılanan ve dikilen ağaçlara bakımları gerçekleştirildi. Adada yaşamlarını devam ettiren canlılar için yiyecek bırakıldı. Yapılan kıyı temizliğine protokol üyeleri de destek verdi. Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER) ile Aliağa Sualtı Sporları ve Yelken Kulübü işbirliğinde gerçekleştirilen etkinliğe Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği Başkanı Naci Biçer, Aliağa Sualtı Sporları ve Yelken Kulübü Başkanı Ali Duman, dernek üyeleri ve çevre gönüllüleri katıldı. Temizlik çalışması sonrasında sekiz poşet çöp toplandı. Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER) ile Aliağa Sualtı Sporları ve Yelken Kulübü üyeleri tarafından gerçekleştirilen flyboard ve jet ski gösterileri de katılımcılardan beğeni topladı.

“Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz”

Etkinlikte bulunan Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ALDER’in çalışmaları hakkında bilgi aldı. Tavşan Adası’ndaki temizlik çalışmalarını düzenli olarak gerçekleştirdiklerini belirten Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği Başkanı Naci Biçer, “Kıyı ve su altı temizliğinin yanı sıra adada yaşayan canlıların yiyecek ve su ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu ada biz balıkçılar için çok önemli bir yer. Fırtınalı zamanlarda bu adaya sığınıyoruz. Adanın tek problemi su sorunudur. Onu da çok yakın bir zamanda çözeceğiz. Kaymakamlığımız ve belediyemiz bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Daha yaşanılabilir bir Tavşan Adası için bizlerde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz.” dedi.

“Adayı yeşillendirmeye çalışıyoruz “

Amatör balıkçılar, adanın muhtelif yerlerine daha önceki yıllarda diktikleri fidanlara bakım yapıp, etrafını temizledi. Adada yaşayan tavşanların dikilen fidanlara zarar vermemesi için fidanlar korumaya alınarak sulama işlemleri gerçekleştirildi. 10 yıldır yabani zeytinleri aşılamak ve fidan dikmek için adaya geldiğini söyleyen Muammer Şencan, “Adaya gidip geldikçe meyve ağacı dikiyoruz ve yabani zeytinleri aşılıyoruz. Çekirdek saçıyoruz. Ot tohumu ve orman tohumlarından adayı yeşillendirmeye çalışıyoruz. Bitki örtüsünün bakımını yaparak tavşanlara ve martılara yetecek bir ürün gelmesi için uğraşıyoruz.” ifadelerini kullandı. Detaylı çevre temizliğinin tarafından üyeler adadan ayrıldı.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler