131019098
19 Mart 2024, Salı

BÜYÜKŞEHİR BAYRAM COŞKUSUNU ALİAĞA’DA DA YAŞATTI

21 Mayıs 2022, Cumartesi 06:56

     


İzmir'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için düzenlenen fener alayında binlerce İzmirli Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na 350 metrelik Atatürk posterini taşıdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa’da bayram kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi.

İzmir'de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin dört bir yanında düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 19 Mayıs coşkusu “Gençlik Yürüyüşü” ile sokaklara taştı. Binlerce İzmirlinin katılımıyla fener alayı oluşturuldu ve 350 metrelik Atatürk posteri Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na taşındı. 19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü'ne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları, meclis üyeleri ve yurttaşlar katıldı.

Başkan Soyer: “Kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir...”

Gençlik Yürüyüşü'nün ardından rock müziğinin sevilen ismi Teoman, Gündoğdu Meydanı’nda gençlerle buluştu. Başkan Soyer sahneye çıkarak Teoman’a İzmirliler adına çiçek takdim etti. Sahneden gençlere seslenen Başkan Soyer, “Kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir... Sizler İzmir'in dağlarında açan çiçeklersiniz. Sizler Türkiye'ye umut çiçeklerisiniz. Hepinizi çok seviyorum, bayramımız kutlu olsun” dedi. Teoman'ın ardından DJ Mahmut Orhan sahne aldı.

Grup Gündoğarken Aliağa’da sahne aldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa’da ise 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ‘Bütün idealimiz Atamızın güvenine layık olmaktır’ mottosuyla kutlama programı düzenledi. Büyükşehrin Aliağa kutlama programı ilk olarak Aliağa Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Milli Mücadelenin Lideri olarak İstanbul’dan Samsun’a Mustafa Kemal’ ve ‘Atatürk ve Gençlik’ konulu söyleşilerle başladı. Söyleşide Doç. Dr. M. Emin Elmacı, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Mehmetefendioğlu ve Dr. S. Kemal Saygı yer aldı. Daha sonra Aliağa Demokrasi Meydanı’nda, Okçuluk ve Langırt Müsabakaları, Gezici Kütüphane ve Kitap Dağıtımı, Gençlik Röportajları ve Bilgi yarışması gibi etkinlikler yapıldı. Ardından yine Demokrasi Meydanı’nda Şeker Hamuru ve Yaşayan Kütüphane Atölyeleri, Ayak Tenisi ve Parkur Jimnastiği etkinlikleri düzenlendi. Daha sonra İZBB Köy Tiyatroları – Yelki Köy Tiyatrosu ‘Köyün Halleri’ oyunu ile sahnede yerini aldı. Son olarak Grup Gündoğarken Konseri vatandaşları doyasıya eğlendirdi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler