131019098
19 Mart 2024, Salı

YENİLENEN SEVGİ YOLU VE UĞUR MUMCU HEYKELİ AÇILIYOR

21 Ağustos 2019, Çarşamba 06:08

     


Menemen’in merkez ve en kalabalık caddelerinden Sevgi Yolu yenilenerek, yeni bir kimlikle Menemenlilerin hizmetine sunuluyor. Basın şehidi Uğur Mumcu’nun heykelinin de yer aldığı yeni Sevgi Yolu, yarın açılıyor.

“Menemen yenileniyor, Menemen güzelleşiyor” diyerek çalışmaya başlayan ve geçen 4 aylık süreçte pek çok yeni projeye ve yeniliğe imza atan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un önemli projelerinden biri olan Sevgi Yolu, Menemen’in değişen yüzünü temsil ediyor. “Menemen’in modern, insanların huzur ve mutluluk içinde yaşayacakları bir kent olması için tüm gücümüzle çalışıyoruz” diyen Başkan Serdar Aksoy, Açık Halk Kütüphanesi, Şiir Sokağı, birbirinden güzel dekoratif unsurları, özel peyzaj çalışması ve Uğur Mumcu Heykeli ile Sevgi Yolu’nu yeni bir çehreye kavuşturduklarını belirtti.

Soğuk bir Ankara sabahında suikaste kurban verdiğimiz duayen gazeteci ve yazar Uğur Mumcu’nun hatırasına saygı amacıyla Sevgi Yolu’na dikilen Uğur Mumcu Heykeli, fikirleri nedeniyle öldürülen, işkence gören, yok sayılan tüm değerlerimiz anısına Menemen’de yer alacak.

Duvarlarında Ahmed Arif’lerin, Nazım Hikmet’lerin şiirlerinin yer aldığı Şiir Sokağı, Menemen’in sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak, vatandaşların şiire ve edebiyata ilgisini arttıracak.

Açık Halk Kütüphanesi, Menemenlilerin kitap okuyup dinlenebilecekleri, gençlerin ve öğrencilerin bilgisayarları ile gelip çalışabilecekleri, ödev hazırlayabilecekleri bir alan olarak Sevgi Yolu’nda yer alıyor. Yaz aylarında açık olarak hizmet verecek olan kütüphane, kışın da camdan bir fanus ile kaplanarak kapalı hale getirilecek ve Menemenlilere hizmete devam edecek.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler