131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ PROGRAMI YAPILDI

21 Eylül 2019, Cumartesi 07:19

     


Aliağa’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, İlçe Müftülüğü personeli Mustafa Güneş’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Yoğun katılım olduğu programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Aliağa Kaymakamı Kazım Tekin yaptı.

15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin çok büyük bir saldırıyla karşı karşıya kaldığını belirten Tekin “Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nde de belirttiği dahilî ve haricî bedhahlar ülkemize çok büyük saldırı gerçekleştirdiler. Ancak bu saldırı üzerine hükümetimizin, devletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın çok kararlı tutumları ve siyasi parti başkanlarımızın buna verdiği destek ile başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğümüzün mensupları, adliye camiasındaki bütün kurumlarımız, kahraman halkımız olmak üzere dünyada başka eşi benzeri olmayan bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi verildi. Türk milleti büyük bir mücadeleyle bu tarihte eşi benzeri görülmemiş saldırıyı da sonlandırdı, bertaraf etti. Böylece dünya devletlerine, dünya politikasına bir cevap verilmiş oldu. Türkiye Cumhuriyeti devleti bugüne kadar tarih içerisinde orta Asya'dan başlayarak Anadolu Selçuklu, Büyük Selçuklu, Osmanlı Devleti de büyük saldırılara maruz kalmış ama en son bu Temmuz'da gerçekleştirilen saldırıya verilen cevap artık bu saldırı zarfının kapanmış olması sonucunu doğurup bundan sonra dostumuz da düşmanımız da Türk milletiyle, Türk halkıyla, Türk devletiyle baş edilemeyeceğini herhangi bir saldırıda bulunup zaafa dökülemeyeceğini kavramış oldular. Bu da dünya tarihinde bundan sonra herkes gardını buna göre alsın .” ifadelerini kullandı.

Program Şehit Gökhan Çakır Anadolu Lisesi öğrencisi Melih Elitez’in “Bu Vatan Kimin?” adlı şiiri okuması ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü şehitleri anısına sinevizyon gösterimiyle son buldu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına Kaymakam Kazım Tekin, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan ve şube müdürleri ile siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler