131019098
19 Mart 2024, Salı

İZSU’DA ABONELİK İŞLEMLERİ E-ŞUBE İLE KOLAYLAŞTI

21 Ekim 2020, Çarşamba 06:27

     


İZSU Genel Müdürlüğü kentlilerin hayatını kolaylaştıracak yeni bir uygulamayı daha hizmete aldı. İzmirliler artık abonelik işlemlerini e-şube uygulamasıyla şubelere gitmeden, daha kısa sürede yapabiliyor.

İzmirliler su abonelik işlemlerini artık www.izsu.gov.tr adresindeki e-şube platformu üzerinden yapabiliyor. Hayata geçirilen proje ile abonelerin İZSU şubelerine gitmelerine gerek kalmıyor. Sistem, işlemlerini dijital ortamda gerçekleştirmek isteyenlere de kolaylık sağlıyor.

E-şube ile abonelik işlemleri nasıl yapılıyor?

E-şube’den su abonelik işlemi yapabilmek için öncelikle www.izsu.gov.trwww.izsu.gov.tr üzerinden üye olmak gerekiyor. E-posta adresi ve şifre ile sisteme giriş yapıldıktan sonra “Online İşlemler - E-Şube” sekmesinden isim değişikliği, abonelik iptali ve teminat ödeme işlemleri yapılabiliyor. İsim değişikliği veya iptal işlemi başvurusu yapılan abonelikler için borç bilgisi bulunmaması gerekiyor.

Yapılan başvurunun sonucu yine e-şube üzerinden takip edilebiliyor. İşlem onaylandıktan ve aboneye SMS ile bilgi verildikten sonra başvuru sahibinin teminat bedelini www.izsu.gov.tr üzerinden yatırması gerekiyor. Ödemenin yapılmasının ardından abonenin talebi halinde, İZSU ekipleri tarafından adresinde imzalatılacak abonelik sözleşmesi ile birlikte abonenin suyu açılıyor.

Abonelik sözleşmesinin feshi ise su sayacının sökülmesiyle tamamlanıyor. Ardından İZSU Genel Müdürlüğü tarafından abonenin teminat iadesi yapılarak işlem sonlandırılıyor.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler