131019098
19 Mart 2024, Salı

BELGESİZ ÇALIŞAMAYACAKLAR

22 Ocak 2021, Cuma 06:41

     


İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, bünyesinde kurulan İESOB Usta Mesleki Yeterlilik Sınav Merkezi İktisadi İşletmesi vasıtasıyla Servis Aracı şoförlerine yönelik sınav ve belgelendirme çalışmalarına başladı. Öğrencilerin taşımacılığını yapan servisçi esnafının 3 Eylül’den sonra belgesiz çalışamayacağına dikkat çeken İESOB Başkanı Mutlu, ‘İleride olası mağduriyetlerin önlenmesi için bu kapsamdaki üyelerimizi belge almaya davet ediyoruz’ dedi.

Öğrencilere verilen taşıma hizmetlerinin daha güvenli ve düzenli hale getirilmesi amacıyla Okul Servis Araçları Yönetmeliği’nin hazırlandığını hatırlatan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, ‘Yönetmelik, okul öncesi eğitim ve zorunlu eğitim kapsamında bulunan öğrencilerin taşıma faaliyetlerini düzenliyor. Okul Servis Araçları Yönetmeliği 25.10.2017 tarihli ve 30221 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.’ şeklinde konuştu.

Mesleki Yeterlilik Kurumu Belgesi sahibi olmaları gerekiyor

Yönetmelik gereği bu kapsamdaki servis aracı şoförlerinin Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Belgesi sahibi olmaları gerektiğini kaydeden Mutlu, ‘MYK mevzuatı, Servis Aracı Şoförü (Seviye 3) mesleğinin eğitim almış ve nitelik kazandırılmış kişiler tarafından yürütülmesini öngörüyor. Birliğimiz, servis hizmetlerinde kalitenin artırılması için MYK ve Türkiye Akreditasyon Kurumu’ndan (TÜRKAK) yetki alarak 20 Ocak’tan itibaren sınavlara başlamıştır. Birliğimiz çalışmalarıyla servis şoförlerinin sahip olması gereken nitelikleri, bilgi ve becerilerinin geliştirilmesini sağlayacak, geçerli ve güvenilir bir belge ile mesleki yeterliliğini kanıtlamasına olanak vereceğiz. Bu kapsamdaki servis aracı şoförleri, 3 Eylül 2021 tarihinden sonra MYK belgesi sahibi olmadan çalışamayacaklar. İleride olası mağduriyetlerin yaşanmaması için belgelendirme çalışmalarına müracaat etmeleri menfaatleri icabıdır ’ dedi.

İESOB’nin servis aracı şoför ve işletmecilerine yönelik MYK sınavlarını düzenlediğini belirten Mutlu, ‘Bu kapsamdaki üyelerimiz 0 (232) 482 11 65 numaralı telefondan veya www.ustabelgelendirme.com.tr adresinden ayrıntılı bilgi edinebilirler’ diye konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler