131019098
19 Mart 2024, Salı

YARIŞMANIN BİRİNCİSİ OĞUZ ÖZGÜR ÇEVİK ANADOLU LİSESİ

22 Ocak 2021, Cuma 06:45

     


İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve SOCAR Türkiye işbirliğiyle hayata geçirilen "Liseler İçin İnovatif Düşünme ve Girişimcilik Projesi" kapsamında gerçekleştirilen İş Fikri Yarışması’nda; Aliağa Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi öğrencileri birinci olurken; Aliağa Mustafa Güngör Çolakoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri ikinci, Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi öğrencileri ise üçüncü oldu.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve SOCAR Türkiye işbirliğiyle hayata geçirilen "Liseler İçin İnovatif Düşünme ve Girişimcilik Projesi" kapsamında düzenlenen liseler arası "İş Fikri Yarışması" 29 Aralık'ta çevirim içi ortamda gerçekleştirildi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile SOCAR Türkiye arasında 3 Aralık 2018 tarihinde imzalanan protokol ile Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyan "Liseler İçin İnovatif Düşünme ve Girişimcilik Projesi" İzmir EBA koordinasyonunda "Dersimiz Girişimcilik" sloganı ile yürütülüyor.

Aliağa’daki tüm liseler yer aldı

İzmir'de lise öğrencilerinin inovatif düşünme becerilerini geliştirmek amacıyla başlatılan projenin ikinci yıl atölye çalışmalarının haziran ayında tamamlanması planlanıyordu. Dünyayı ve Türkiye'yi etkileyen salgın nedeniyle öğrenci eğitimlerine çevirim içi ortamda devam edilerek ocak ayında tamamlandı. Liseler İçin İnovatif Düşünme ve Girişimcilik Projesi’nde yer alan Aliağa’daki tüm liseler ile Bornova’daki Mahzar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri çevirim içi ortamda yapılan çalışmalara aktif olarak katıldılar.

10 proje katıldı

Projenin süreçlerinden biri olan İş Fikri Yarışması 29 Aralık'ta çevirim içi ortamda 10 projenin katılımı ile gerçekleştirildi. Yarışmada Aliağa Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi öğrencileri birinci olurken; Aliağa Mustafa Güngör Çolakoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri ikinci, Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi öğrencileri üçüncü oldu. Öğrencilerin ödüllerini, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi verdi.

Yahşi, “Evlatlarımızın azmini gördükçe büyük gurur duyuyorum”

Sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek yapılan törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi," Çocuklarımızı yarına hazırlamak üzere eğitimin tüm paydaşları olarak el birliği, iş birliği ve gönül birliği ile çalışıyoruz. Dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği böyle bir dönemde dahi evlatlarımızın azmini ve gayretini gördükçe büyük bir gurur ve mutluluk duyuyorum. Bizim çocuklarımız yepyeni buluşlar ve patentler ile İzmir'imizin sesini sadece Türkiye'ye değil dünyaya duyuracaklar." İfadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler