İZMİR-ANKARA YÜKSEK HIZLI TREN PROJESİ’NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
22 Mart 2021, Pazartesi 06:38Tweet |
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Uşak'ın Eşme ilçesinde İzmir-Afyonkarahisar-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Eşme-Salihli Kesimi T1 Tüneli Kazı Başlangıç Töreni'ne katıldı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İzmir-Afyonkarahisar-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Eşme-Salihli Kesimi T1 Tüneli Kazı Başlangıç Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 19 yılda her alanda büyük bir atılım gerçekleştirdiğini söyledi.
Yüksek hızlı tren projeleri
Karaismailoğlu, halkın yarım asır boyunca sürat demir yolu adı altında özlemle beklediği yüksek hızlı tren hayalini gerçekleştirmenin de AK Parti iktidarına nasip olduğuna vurgulayarak, Türkiye'nin dünyanın sekizinci, Avrupa'nın altıncı yüksek hızlı tren işletmecisi haline geldiğini ifade etti. Ankara-Eskişehir hattının ardından hizmete alınan Ankara-Konya ve Ankara-İstanbul YHT hatlarının da yüksek hızlı tren hizmetini halk için vazgeçilmez bir ulaşım hizmeti haline getirdiğine dikkati çeken Karaismalioğlu, "Öyle ki bugüne kadar YHT hatlarımızda yaklaşık 60 milyon yolcu taşındı." dedi. Bakan Karaismailoğlu, hızlı tren anlamında çok önemli büyük projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, "Ankara-Sivas, Ankara-İzmir, Bursa-Yenişehir-Osmaneli, Konya-Karaman-Ulukışla, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep, Kapıkule-Çerkezköy hızlı tren hattı olmak üzere toplam 3 bin 515 kilometrelik hızlı tren hattında yapım çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu. Ankara-Sivas hattında sona yaklaştıklarını dile getiren Karaismailoğlu, hatta son testleri yaptıklarını bildirdi.
Karaismailoğlu, haziran ayı itibarıyla Ankara-Sivas YHT hattını vatandaşla buluşturacaklarını belirterek, şu bilgileri verdi: "Ankara-İzmir hızlı tren hattımızda da çalışmalarımızı hızla ve başarıyla sürdürüyoruz. Tamamlandığında Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresini 3 saat 30 dakikaya düşürecek olan Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın uzunluğu 624 kilometre. Proje kapsamında; 41 kilometre uzunluğunda 49 adet tünel açılacak, 23.1 kilometre uzunluğunda 56 adet viyadük inşa edilecektir. Toplamda 115,8 milyon metreküp kazı, 47,9 milyon metreküp dolgu yapılacaktır. Şu ana kadar altyapı işlerini yüzde 42,43 tamamladık. 12 bin 800 metre uzunluğunda 14 adet tünel açtık. 10 bin 150 metre uzunluğunda 18 adet viyadük inşa ettik. 66 milyon metreküp kazı yaptık ve 47,9 milyon metreküp dolgu gerçekleştirdik."
Avrasya Tüneli'nden daha geniş demir yolu tüneli açılacak
Bakan Karaismailoğlu, şimdi de Ankara-İzmir Hızlı tren hattının Eşme-Salihli Kesiminin en uzun tüneli olan 3 bin 47 metre uzunluğundaki T1 Tüneli'nin kazısına başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Bir ilki daha gerçekleştiriyoruz, 13,70 m genişliğindeki Avrasya Tüneli'nden daha geniş bir demir yolu tüneli açıyoruz. Bu tünelin kazı çapı 13,77 metre, iç çapı ise 12,5 metre olan Türkiye’nin en geniş çaplı TBM makinası kullanarak açacağız. Kullanılan bu yöntem sayesinde Türkiye'de ilk kez hem hızlı trenin kullanacağı ana tünel hem de yaya, ambulans ve bakım hizmetlerinde kullanılmak üzere güvenlik tünelini aynı tüp içinde inşa edeceğiz." dedi. Tek tünel içinde iki kat inşa ettiklerini aktaran Karaismailoğlu, hem zaman hem de maliyet yönünden kazanç sağlanacağını ifade etti. Karaismailoğlu, hem ana tünel hem de güvenlik tünelini 12 ayda bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Konuşmaların ardından Bakan Karaismailoğlu, milletvekilleri ve protokol üyeleri butona basarak kazıyı başlattı. Bakan Karaismailoğlu kazının başladığı bölgede incelemede bulundu, kazı ekibiyle fotoğraf çektirdi.
(AA)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanı

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine Ramazan Tedbirleri Genelgesi

Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim Sen’in Aliağa İlçe Temsilcilikleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Çevre Koruma Kontrol

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 17 Nisan’da başlatılması planlanan Bölgesel

Demir-çelik sektörü karbon emisyonunu azaltmak için harekete

Petrol İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay ve yönetimi, Ravago’da

Pandemi sürecinden bu yana gıdadan, süte, giysiden, sıcak yemeğe, tabletten,

Aliağa sınırları içerisinde yer alan Myrina ve Gryneion’da gerçekleştirilen

Düğün Dernek,Bana Masal AnIatma ve Aile Arasında gibi filmlerin akılda kalan

Aliağa Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısının ikinci birleşimi yapıldı.

Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele

Aliağa’da temsilciliği bulunan bazı sivil toplum örgütleri geçtiğimiz

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’nın mahallelerindeki çalışmalarına

Aliağa Belediyesi, cadde ve sokaklarda yol yapım çalışmalarını sürdürüyor.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Ömer Ertürk, İzmir Valiliği’nin

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekiplerinden Aliağaspor FK, hazırlık

Eğitimli bir dost ile hem kendi hayatınızın hem de köpeğinizin hayat kalitesini

Aliağa Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı Serkan Acar başkanlığında yapıldı.

Aliağa Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantılarının ilk birleşiminde, belediyenin

İnsan kaynakları, bir şirketin yükselişini etkileyen en önemli faktör

Aliağa Belediyesi, “Balkonda Bahar Var” sloganıyla başlatılan proje kapsamında

‘Başka bir tarım mümkün’ sloganıyla 2 yıl boyunca Aliağa’da

İzmir’de satılacak 250 gram ramazan pidesinin fiyatı 3 lira olarak açıklandı. Ramazan

Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mazlum Selim Aksakal ve ekibi,

Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde 120 saatlik Emlak Danışmanlığı Kursu