131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

eTwinning projesiyle günlük yaşam becerileri öğreniyorlar

22 Mart 2024, Cuma 06:30

     


Aliağa Mehmet Saka İlkokulu’nun da ortağı olduğu, My Life Skills-Günlük Yaşam Becerilerim eTwinning projesiyle öğrenciler günlük yaşam becerileri öğreniyorlar. 

Aliağa Mehmet Saka İlkokulu, Karşıyaka Mürşide Altınçubuk Ortaokulu, Karşıyaka Polat Çelikdemir Anaokulu, Karşıyaka Kaptan Altay Altuğ İlkokulu, Karşıyaka Gülsafa Firdevs Kapancıoğlu İlkokulu, Tire Nefise İbrahim Çetin Anaokulu ile Romanyalı proje ortakları Gradinita cu P.N. Chintelnic ve Grădinița step by step cu P.P și P.N. "Licurici", My Life Skills-Günlük Yaşam Becerilerim eTwinning projesi gerçekleştirdi. Projeyle öğrencilerin günlük yaşam becerileri öğrenmesi amaçlandı.

Amaç çocukları günlük yaşama daha hazır hale getirmek

Proje hakkında bilgi veren Mürşide Altınçubuk Ortaokulu Anasınıfı Öğretmeni Handegül Cuci, “Günümüz çocukları bir çok alanda gelişimsel olarak çok iyi durumda, dijital dünyaya daha hakim, kendilerine güvenleri tam. Ama bazı kazanımlarda maalesef eksiklikler yaşıyorlar. Sınıflarımızda bu eksikleri fark ederek bununla ilgili bir proje oluşturmak istedik. Projemizin adı "My Life Skills" projemizin amacı çocukları günlük yaşama daha hazır hale getirmek. Projemiz dört ay sürüyor ve her ay çocukları destekleyecek birçok çalışmalar yapılıyor. Çocuklarımız bu proje sayesinde basit mutfak işlerini yapmayı, öz bakım becerilerimi gerçekleştirmeyi, para hâkimiyeti sağlamayı ve çevreye karşı duyarlı olmayı öğreniyorlar. Bununla ilgili uygulamalar yapıyorlar. Projenin en güzel yanlarından biri velilerimizin de aktif katılımının olduğu çalışmaların olması. Çocuklarımız evde aileleriyle bu proje sayesinde daha verimli zaman geçirmiş oluyorlar, evde görevler edinebiliyorlar.” Dedi.

(DERYA SÜNER)







 
Son Eklenen Haberler