131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

SOSYAL MEDYADAKİ CİNSİYETÇİ YORUMLARA TEPKİ

22 Nisan 2019, Pazartesi 06:05

     


Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu, sosyal medyadaki bazı haberlerin altına yapılan yorumlarda kadınlara yönelik cinsiyetçi bir dil kullanılmasına tepki gösterdi.

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu, sosyal medyadaki bazı siyasi içerikli haberlerde kadın okuyucuların yorumlarına cinsiyetçi cevaplar verilmesine yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

“Tüm kadınlardan özür dilemelerini bekliyoruz”

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri adına yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler yer aldı; "Geçtiğimiz aylarda sosyal medyada bir kadın arkadaşımıza yönelik kullanılan cinsiyetçi, tacizci ve çirkin dilin devamı olarak iki gün önce bir başka şahsın aynı çirkinliği devam ettirerek sosyal medyada benzer bir tavırla yazdığı yorum bu açıklamayı yapmamızı elzem kılmıştır. Aliağa Emek ve Demokrasi güçleri olarak kadına yönelik ağza alınmayacak, cinsiyetçi, ayrımcı bir dil kullanılmasını şiddetle kınıyor, ilgili şahısların kamuoyu önünde tüm kadınlardan özür dilemelerini bekliyoruz. Kadın; emeğin, hayatın, göğün yarısıdır. Kadına yönelik geliştirilen bu dilin devamının sözlü ve fiili tacizi ve ardından da şiddet ve tecavüzü beraberinde getirdiğini, bunların domino etkisi yapan, bağlantılı süreçler olduğunu hatırlatırız. Bundan sonraki süreçte bu tarz durumların yaşanmamasını, aksi halde kadına yönelik cinsiyetçi, tacizci ve aşağılamaya yönelik dil kullananları yine kamuoyu önünde teşhir edeceğimizin bilinmesini isteriz.”

 







 
Son Eklenen Haberler