MÜFTÜ DEMİRYÜREK’TEN RAMAZAN MESAJI
22 Nisan 2020, Çarşamba 06:08Tweet |
Aliağa İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek, Cuma günü başlayacak olan Ramazan ayı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu yıl hüzün ve sevincin birlikte yaşanacağını söyleyen Demiryürek, “11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e kavuşmanın sevincini yaşarken, Covid-19 virüsü sebebiyle camilerimizin kapalı olmasının hüznünü yaşıyoruz.” dedi.
Aliağa İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle Aliağa Ekspres’e açıklamalarda bulundu. Demiryürek yaptığı açıklamada, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş ayı olan Ramazan-ı Şerif ayının gölgesi üzerimize düştü. 23 Nisan Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gece Teravih namazlarımızı evlerimizde kılacağız, gece de sahura kalkacağız. 24 Nisan Cuma günü bu yılki Ramazan-ı Şerif’in ilk orucunu tutacağız inşallah. Maalesef bu sene iki zıt duyguyu, hüznü ve sevinci birlikte yaşıyoruz. Rahmet ayı, mağfiret ayı, cehennemden kurtuluş ayı olan 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e kavuşmanın sevincini yaşarken, Covid-19 virüsü sebebiyle camilerimizin kapalı olmasının hüznünü yaşıyoruz. Başkanlığımız toplumsal bilince dikkat çekmek için her yıl bir tema belirlemektedir. Bu yıl ki Ramazan-ı Şerif teması da “Ramazan ve sorumluluk bilinci” olarak belirlenmiştir. Bu son virüs salgını da bizlere göstermiştir ki “her koyun kendi bacağından asılır” sözü doğru bir söz değildir. Öyle olmuş olsaydı Çin’de ortaya çıkan bu virüsün sadece onlara zarar vermesi gerekirdi. Oysa bizi yaratan Rabbimiz bize “İnsan, kendisinin başıboş bırakıldığını mı zannediyor” (kıyamet süresi,36) buyurarak “Eşrefi Mahluk” olarak yaratılan insanın birtakım sorumluluklarının olduğunu haber veriyor. İnsanın ilk ve en önemli sorumluluğu kendisini yaratan Rabbini bilmesi, O’na inanması ve O’na kul olmasıdır. “Ben cinleri ve insanları ancak bana kulluk etsinler diye yarattım” (Zariyat süresi,56) buyuruyor yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim kitabımızda. Bizlere bu sorumluluklarımızı en iyi öğretecek olan ise kerim kitabımız Kur’an-ı Kerim ve efendimizin sünneti seniyyesidir.” ifadelerini kullandı.
“Personelimiz vatandaşımızın ihtiyaçlarını gidermeye çalışacak”
Açıklamasında bu seneki fitre miktarını da açıklayan Aliağa İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek, “Fitre miktarı 27 TL, zekât miktarı 80,18 gr altın veya o miktarda para. Oruç tutamayacak durumda olan yaşlılar ve hastalar, şayet daha sonra da tutma ihtimali olmayacaksa, maddi durumları müsaitse her gün için 27 TL fidye verecekler. Onun da toplam miktarı 810 TL’dir. Ezanlarımız ve salalarımız camilerimizden okunmaya devam edecektir. Tüm vatandaşlarımıza yetecek kadar imsakiye basımı yapıldı. Hocalarımız, cemaatine mukabeleyi sosyal medya aracılığı ile okuyacaklardır. Aynı zamanda Diyanet TV’ de de mukabele okunacaktır. Müftülük personelimiz her zaman olduğu gibi bu süreçte de vatandaşımızın, özellikle yaşlılarımızın her türlü ihtiyaçlarını gidermeye çalışacaktır. Ramazan-ı Şerif ayının ilçemiz, ülkemiz ve tüm İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” şeklinde konuştu.
(ESİN ÇETİN)

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'de CHP'li belediyelerin yalnızca

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki

DEM Parti Aliağa Başkanlığı, Çarşamba Pazarı’nda bildiri dağıtarak Temmuz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Belediye-İş Sendikası Genel

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Egeşehir AŞ tarafından yürütülen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işe alımlarda halkın katılımını ve şeffaflığı

Tüpraş ve Ravago işçileri, 15-16 Haziran Direnişi’ni anma etkinliğinde,

İzmir, Türkiye’nin en büyük liman şehirlerinden biri olmasının

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, gazeteci

30 ilçede bulunan 62 istasyonda 7 gün 24 saat görev yapan İzmir İtfaiyesi,

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevresel gürültüyle

Aliağa Belediyesi Taekwondo Kursu’nun sporcuları kuşak atladı. Taekwondocular

Bu sezon TFF 2.Lig Kırmızı grupta mücadele edecek Aliağa FK'da yeni transfer

İzmir Bakırçay Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, orman yangınlarının

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur

Türkiye’de müzik PR konusunu merkeze alan ilk ve tek kitap olma özelliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'nin 30 Haziran'daki

2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın sona ermesi dolayısıyla Yeni Şakran İlkokulu’nda

Hakim ve Savcılar Kurulu’nun 2025 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi kapsamında

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), mobil uygulaması ALTONET’i hizmete sundu. ALTO

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Litvanyalı