131019098
9 Mayıs 2024, Perşembe

MÜFTÜ DEMİRYÜREK’TEN RAMAZAN MESAJI

22 Nisan 2020, Çarşamba 06:08

     


Aliağa İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek, Cuma günü başlayacak olan Ramazan ayı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu yıl hüzün ve sevincin birlikte yaşanacağını söyleyen Demiryürek, “11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e kavuşmanın sevincini yaşarken, Covid-19 virüsü sebebiyle camilerimizin kapalı olmasının hüznünü yaşıyoruz.” dedi.

Aliağa İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle Aliağa Ekspres’e açıklamalarda bulundu. Demiryürek yaptığı açıklamada, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş ayı olan Ramazan-ı Şerif ayının gölgesi üzerimize düştü. 23 Nisan Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gece Teravih namazlarımızı evlerimizde kılacağız, gece de sahura kalkacağız. 24 Nisan Cuma günü bu yılki Ramazan-ı Şerif’in ilk orucunu tutacağız inşallah. Maalesef bu sene iki zıt duyguyu, hüznü ve sevinci birlikte yaşıyoruz. Rahmet ayı, mağfiret ayı, cehennemden kurtuluş ayı olan 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e kavuşmanın sevincini yaşarken, Covid-19 virüsü sebebiyle camilerimizin kapalı olmasının hüznünü yaşıyoruz. Başkanlığımız toplumsal bilince dikkat çekmek için her yıl bir tema belirlemektedir. Bu yıl ki Ramazan-ı Şerif teması da “Ramazan ve sorumluluk bilinci” olarak belirlenmiştir. Bu son virüs salgını da bizlere göstermiştir ki “her koyun kendi bacağından asılır” sözü doğru bir söz değildir. Öyle olmuş olsaydı Çin’de ortaya çıkan bu virüsün sadece onlara zarar vermesi gerekirdi. Oysa bizi yaratan Rabbimiz bize “İnsan, kendisinin başıboş bırakıldığını mı zannediyor” (kıyamet süresi,36) buyurarak “Eşrefi Mahluk” olarak yaratılan insanın birtakım sorumluluklarının olduğunu haber veriyor. İnsanın ilk ve en önemli sorumluluğu kendisini yaratan Rabbini bilmesi, O’na inanması ve O’na kul olmasıdır. “Ben cinleri ve insanları ancak bana kulluk etsinler diye yarattım” (Zariyat süresi,56) buyuruyor yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim kitabımızda. Bizlere bu sorumluluklarımızı en iyi öğretecek olan ise kerim kitabımız Kur’an-ı Kerim ve efendimizin sünneti seniyyesidir.” ifadelerini kullandı.

“Personelimiz vatandaşımızın ihtiyaçlarını gidermeye çalışacak”

Açıklamasında bu seneki fitre miktarını da açıklayan Aliağa İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek, “Fitre miktarı 27 TL, zekât miktarı 80,18 gr altın veya o miktarda para. Oruç tutamayacak durumda olan yaşlılar ve hastalar, şayet daha sonra da tutma ihtimali olmayacaksa, maddi durumları müsaitse her gün için 27 TL fidye verecekler. Onun da toplam miktarı 810 TL’dir. Ezanlarımız ve salalarımız camilerimizden okunmaya devam edecektir. Tüm vatandaşlarımıza yetecek kadar imsakiye basımı yapıldı. Hocalarımız, cemaatine mukabeleyi sosyal medya aracılığı ile okuyacaklardır. Aynı zamanda Diyanet TV’ de de mukabele okunacaktır. Müftülük personelimiz her zaman olduğu gibi bu süreçte de vatandaşımızın, özellikle yaşlılarımızın her türlü ihtiyaçlarını gidermeye çalışacaktır. Ramazan-ı Şerif ayının ilçemiz, ülkemiz ve tüm İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” şeklinde konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler