131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

GEMİSANDER suç duyurusunda bulunacak

22 Nisan 2024, Pazartesi 06:36

     


Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER), gemi geri dönüşüm bölgesi için “uyuşturucu trafiğinin duraklarından biri” iddiasında bulunan Aliağa Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacak.

Aliağa Belediye Meclisi’nin Nisan ayı İkinci Birleşiminde, CHP Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül’ün gemi geri dönüşüm bölgesi hakkındaki “uyuşturucu trafiğinin duraklarından biri” iddiası sektörün tepkisine neden oldu. Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Başkanı Kamil Önal, yaptığı basın açıklamasıyla iddialara tepki göstererek Doğangül hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

“Hiç kimse bu tür iftiralarla sektörümüze leke süremez”

1977 yılından bu yana Aliağa’da faaliyet gösteren gemi geri dönüşüm sanayicilerinin, ekonomik ömrünü doldurmuş gemileri sökerek Türkiye ekonomisine katkı sağladığını ifade eden GEMİSANDER Başkanı Kamil Önal, “Geri kazanım ve çevreci faaliyet alanı olan sektörümüzde doğrudan 2 bin 500 işçi çalışmaktadır. Yan sanayi ile birlikte sektörümüz en az 40 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Son günlerde sektörümüze karşı organize bir şekilde olduğu açıkça görülen bir karalama kampanyası yürütülmektedir. Bu karalama kampanyasının son örneği olarak, Aliağa Belediye Meclisi’nin 19 Nisan 2024 tarihindeki oturumunda CHP Meclis Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül adlı şahıs tarafından çirkin bir iftira ortaya atılmıştır. Söz konusu şahıs sorumsuzca sektörümüzün uyuşturucu trafiğinin durağı olduğu iftirasını atmıştır. 23 şirketimiz ve 2 bin 500 çalışanımızı zan altında bırakan, Aliağa’mızın adını kötüleyen çirkin ve yalan iftirayı Aliağa Belediye Meclisinde dillendiren CHP Meclis Grup Sözcüsünü kınıyoruz. 1977 yılından bu yana Aliağa ve Türkiye için çalışan gemi söküm sektörümüze hiç kimse bu tür iftiralarla leke süremez. Çirkin, sorumsuz, küçük siyasi hesaplarına alet etmeye çalışamaz.” Dedi.

“Hukuk mücadelemiz sürecek”

Aliağa Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını kaydeden Önal, “Bu yalan ve iftiralar, atılan çamurlar sektörümüze de çalışanlarımıza da bulaşmaz. Çirkin siyasi hesaplarınızı sektörümüzden, binlerce çalışanımızdan uzak tutun. Yalan siyaset, karalama ve çirkin iftiraların söz konusu meclis üyesine ve mensup olduğu partisine de bir faydası olmayacağını hatırlatmak isteriz. Aliağa kamuoyuna, sektörümüzü oluşturan kuruluşlara ve tüm sektör çalışanlarımıza duyururuz; Aliağa’mız, sektörümüz ve ülkemiz için çirkin emeller besleyenlere karşı hukuk mücadelemiz sürecek. Sektörümüze yönelik karalama kampanyasının bir parçası olan çirkin iftirayı esefle kınıyoruz. 22 Nisan 2024 Pazartesi günü söz konusu iftirayı dile getiren CHP Belediye Meclis Grup Sözcüsü şahıs hakkında Aliağa Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak hukuki süreci başlatacağız.” Diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler