131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

ÖĞRENCİLERİN ÇALIŞMALARI KİTAPLAŞTIRILDI

22 Mayıs 2018, Salı 06:37

     


Aliağa İlçe Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz öncülüğünde Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği 15 Temmuz konulu şiir, resim ve düz yazı yarışmasına katılan öğrencilerin eserleri “Uyan Türkiye’m” adlı kitapta toplandı.

Aliağa İlçe Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz’ın önerisi ile Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrenciler arasında düzenlenen 15 Temmuz konulu şiir, düz yazı ve resim yarışmasında öne çıkan eserler bir kitapta toplandı. “Uyan Türkiye’m” adıyla baskıya giren kitabın tanıtımı editörlüğünü de üstelenen Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz tarafından makamında gerçekleştirildi.

Aliağa Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen tanıtıma şiirleri, resimleri ve komposizyonları ile kitaba katkı sağlayan Aliağalı öğrenciler de katıldı. Kitabın tanıtımı esnasında bir konuşma yapan Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz “2-3 ay önce okullarımızda 15 Temmuz’la ilgili programlar düzenlendiği esnada çok yetenekli çocuklarımızın olduğunu gözlemleme fırsatı yakalamıştım. Bu gençlerimizi görünce bir çalışma yapıp kitaba dönüştürelim fikri oluştu. Birbirinden güzel eserler ortaya çıktı. Bu eserlerin içlerinden oluşturduğumuz bir komisyon marifetiyle bazılarını seçtik. İçerisinde 17 resim, 48 yazı, 19 tane de şiiir olan Uyan Türkiye’m adlı bu kitabı yayımladık. Öğrencilerimizi tekrar tekrar tebrik ediyorum.” dedi.

Editörlüğünü üstelenen Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz kitap çalışmasının ilk olduğunu ancak bundan sonraki süreçte başka çalışmaların da devam edeceğinin altını çizerek “15 Temmuz Türk tarihinde yaşanan en büyük tehlikelerden biriydi. Bu bir darbe girişimi olmakla birlikte Türkiye’yi işgale yönelik, Türkleri Anadolu’da devletsiz bırakmaya yönelik bir kumpastı. 40 yıl sabırla olgunlaştırılmış uluslararası bir projeydi. Allaha şükür ki o gece Allah bu milleti, Anadolu’yu uyandırdı ve bu hainlerin emellerini boşa çıkardı. O yüzden biz 15 Temmuz’u her ortamda, her fırsatta hatırlatmaya devam edeceğiz ki bu ihanet, hep hatırlansın bundan sonra daha tedbirli olmamız açısından da bizi diri tutsun. Kitabın ismini arkadaşlarla “Uyan Türkiye’m” olarak belirleme nedenimiz de budur.” şeklinde konuştu.

Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz’ın konuşmasının ardından söz alan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse “Kitabın her aşamasında bizlere destek sunan ve bizleri cesaretlendiren Sayın Kaymakamımıza emeklerinden dolayı huzurlarınızda teşekkür ederim” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler