131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

USTURA VE MAKYAJ YASAĞI KALKTI

22 Temmuz 2020, Çarşamba 06:53

     


Koronavirüs tedbirleri kapsamında devam eden berber salonlarında sakal tıraşı yapma ve kuaför salonlarındaki makyaj hizmeti yasağı kaldırıldı. Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk konu hakkında açıklamada bulundu.

Koronavirüse karşı tedbir olarak getirilen ve normalleşme adımları sonrasında devam eden berber salonlarındaki sakal tıraşı yasağı kaldırıldı. Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, “11 Mayıs’ta kısıtlı olarak hizmet vermeye başlayan berber ve kuaför esnafımız artık bundan sonra yine tedbirler ustura ile sakal tıraşı, kuaförlerimizde makyaj yapabilecek. Esnafımız sakal tıraşı ve makyaj yaparken maske ve yüz siperliğini takmak zorunda. Esnafımız 11 Mayıs’tan itibaren bu kurallara riayet ederek hizmet veriyordu. Bundan sonra İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda sakal tıraşı ve makyaj hizmeti de verebilecek.” diye konuştu.

Yüz/göz koruyucu kullanılmasının uygun olduğu belirtildi

İlgili izin yazısının içeriğinde ise, "Berber / Güzellik Salonu/ Kuaförlerin Açılması Genelgesi’ konulu İçişleri Bakanlığı’nın Genelgesi’nin 11. Maddesinde yer alan ‘Berberlerde jilet/ustura ile sakal tıraşı yapılması geçici süreliğine verilmeyecek ancak sakal tıraşı makinesi ile kısıtlama şeklinde yapılabilecektir’ maddesi sektörden gelen talepler doğrultusunda ‘Bilimsel Danışma Kurulu’ tarafından değerlendirilmiştir. Değerlendirme sonucunda Covid-19’un ana bulaşma yolunun virüsü taşıyan kişinin konuşma, öksürme ve hapşırması sırasında ortaya çıkan damlacıklar olması nedeni ile ustura veya tıraş makinesi kullanılarak sakal tıraşına izin verilmesi ve tıraş yapılırken 1 metre mesafe korunamayacağından maskeye ek olarak yüz/göz koruyucu kullanılmasının uygun olduğu belirtilmiştir." İfadelerine yer verildi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler