Şimşekler Gemi Söküm iddiaları yalanladı
22 Temmuz 2023, Cumartesi 06:24| Tweet |
Şimşekler Gemi Söküm Şirketi tarafından, söküm için Aliağa’ya getirilen Sloug isimli gemi hakkında açıklamada bulunuldu. Açıklamada, geminin kimyasal atık depolama gemisi veya kimyasal atık ile ilgili herhangi bir bağı olmadığı belirtildi.
Şimşekler Gemi Söküm Şirketi’nden yapılan açıklamada, söküm için Aliağa’ya getirilen Sloug isimli gemiyle ilgili birtakım haberlerin gerçek olmadığı belirtildi. Geminin faal iken ham petrol depolama gemisi olarak hizmet verdiği ifade edilen açıklamada, “18 Temmuz 2023 ve 19 Temmuz 2023 tarihlerinde medyada yer alan asılsız ve iftira niteliğindeki haberlere istinaden şirketimizin detaylı cevap hakkı ve tüm hukuki hakları saklı kalmak kaydı ile bu açıklamayı kamuoyuyla paylaşmak zarureti doğmuştur. Öncelikle söz konusu satın alınan geminin “kimyasal atık depolama” gemisi veya “kimyasal atık” ile ilgili herhangi bir bağı olmadığını net bir şekilde ifade etmek isteriz. 7236191 IMO no’lu SLOUG gemisi, bir “ham petrol depolama” tankeridir. Hizmet süresi sona erdikten sonra satılığa çıkartılan bu gemi, başka bir özel şirket tarafından satın alınmış ve bulunduğu bölgeden çekilerek Mısır’da bir tersaneye götürülmüştür.” Denildi.
“Gerekli denetimler devlet kurumlarının istediği şekilde yaptırıldı”
Geminin götürüldüğü tersanede, her ham petrol tankerinde görev süresi bittikten sonra gerçekleştirildiği gibi, tanklarında kalıntı olarak arta kalan kurum ve benzeri malzemeler için temizleme işlemi başlatıldığı belirtilerek, “Bu işlemler gerçekleştirildikten sonra geminin mevcut sahibi, gemiyi geri dönüşüme satmak üzere karar almış ve şirketimiz ile irtibata geçmiştir. Şirketimiz, sektörümüzün maalesef uzun süredir içerisinde bulunduğu karalama kampanyalarının bizatihi tanığı olarak, gemi ile alakalı her türlü kanuni ve hukuki süreci en detaylı şekilde ve titizlikle yönetmiştir. Gemi ile ilgili yapılması gereken işlemler ve tüm bildirimler, bildirmekle mükellef olduğumuz kamu kurum ve kuruluşlarına yapılmış, ayrıca herhangi bir tereddüte mahal vermemek adına gerekli denetimler yine devlet kurumlarımızın istediği şekilde akredite olmuş kuruluşlara yaptırılmıştır. Tüm bunların neticesinde ön bildirimi de öncesinde yapılmış olması sureti ile söz konusu gemi 24 Şubat 2023 tarihinde satıcı şirket tarafından teslimatı gerçekleştirilerek tersanemize yanaştırılmıştır.” İfadelerine yer verildi.
“Yanlış beyanlar için tüm hukuki haklarımızı kullanacağız”
Gerçekle bağdaşmayan beyanlarla, halkı doğru bilgilendirmekten uzak her türlü haber ve bilgi paylaşımları için tüm hukuki hakların kullanılacağı vurgulanan açıklama şu ifadelerle sonlandırıldı, “Ülkemizde gemi geri dönüşüm sektörü 1976 yılından bu yana faaliyet göstermektedir. Şirketimiz özellikle son 10 yıl içerisinde sektörde büyük başarılara imza atmakla birlikte, bu başarılarımızdan ziyade maalesef ilim ve bilim ile bağdaşmayan, maksadını aşan, gerçeklikten uzak, algı yaratarak halkımızı yanıltmaya ve korku yaratmaya yönelik haberler ile gündeme getirilmeye çalışılmaktadır. Özellikle ülkemizin ve milletimizin hala yaralarını sarmaya çalıştığı, el ele atlatmaya çalıştığımız deprem felaketinin milletimiz üzerindeki acı ve derin duygularını mesnetsiz şekilde kullanarak şirketimizin sıradan ve tüm yasal prosedürlere uygun bir ticari faaliyetini buna bağlayan ve kendine fayda sağlamak emelinde olanları da buradan açıkça kınadığımızı bildirmek isteriz. Söz konusu yanlış, mesnetsiz ve gerçek ile bağdaşmayan beyanlarla, halkımızı bu konu hakkında doğru bilgilendirmekten uzak her türlü haber ve bilgi paylaşımları için tüm hukuki haklarımızı kullanacağımızı da ayrıca kamuoyuna saygıyla bildiririz.”
(DERYA SÜNER)

İZSU, kış yağışları öncesi İzmir genelinde 12 ilçede binlerce yağmur suyu

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk devrim şehitleri Asteğmen Kubilay ve silah

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, kabul edilen 2026 bütçesini

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, depremde zarar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Kooperatifçilik

Aliağa Siteler Mahallesi’nde, protokol ve vatandaşların yoğun katılımıyla açılan

Günümüzde birçok insan, büyük şehirlerin kalabalığından

Kişisel bakım dünyası artık sadece makas ve fırça darbelerinden ibaret

FIBA Europe Cup N Grubu’nun 2. maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Casademont

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, iki önemli

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkan adaylığını açıklayan

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 16. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, sahasında konuk

CHP Aliağa İlçe Başkanı Barış Eroğlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev, vefatının 22. yılında Aliağa’da

Aliağa Robotik Kodlama Kişisel Gelişim Kursu öğrencileri, Roma’da düzenlenen

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında kendi sahasında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’nın mahallelerinde asfalt yama

Türk rock sahnesinin deneyimli davulcusu Alpay Şalt, enerjisi ve özgün

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup ikinci tur N Grubu’nda, İtalya deplasmanında

Esra Yüksel, ilk romanı Suretler İzler Gölgeler ile aile hafızasının

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kooperatif davasının görülmesine

Enerjisa Enerji'nin iştiraki Eşarj, 15. Türkiye Enerji Zirvesi'nde Aliağa'daki

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen ay limanlarda 46 milyon

Milli Eğitim Bakanlığınca, öğrencilere gerçek cihaz ve atölye ortamlarının




















