131019098
19 Mart 2024, Salı

DOĞAL ÜRÜNLER SATIŞA ÇIKTI

22 Ağustos 2019, Perşembe 06:21

     


Aliağa Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Aliağa Belediyesi iş birliğinde kurulan S.S. Aliağa Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin ürettiği ilk doğal ürünlerin tanıtımı yapıldı.

Aliağa Kent Konseyi Kadın Meclisi Üretici Kadın Çarşısı’nda kurulan stantlarda gerçekleştirilen tadım ve tanıtım satış etkinliğine Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Cahit Ayan, Belediye Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmedali Özkurt, Aliağa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Berrin Argunhan, kooperatif kurucuları ile vatandaşlar katıldı. Etkinlikte kadınlar tarafından doğal yollarla üretilen; aromatik zeytinyağı, süt reçeli ile doğal mayalı peynirin tanıtımı yapıldı. Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Cahit Ayan ve Belediye Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmedali Özkurt üreticilerden ürünler hakkında bilgi alarak ürünleri tattı.

Kadın çiftçiler üretime başlıyor

Aliağa Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi olarak önceliklerinin tarım yapmak olduğunu ifade eden Aliağa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Berrin Argunhan, Aliağa’nın artık sadece bir sanayi kenti olmadığını aynı zamanda tarımda da öne çıkabileceğini gösterebilmek için kadın çiftçiler projesi oluşturduklarını söyledi. Yaklaşık 40 üyeye sahip olduklarını belirten Argunhan, “Üyelerimizle birlikte tarım projesini başlatacağız. Kışlık sebzelerle ilk üretimimizi gerçekleştireceğiz. Bu üretimlerden önce de aromatik zeytinyağı, süt reçeli ve doğal mayalı peynir üretimleri yaptık. Ürünlerimizin tadımını ve satışını gerçekleştireceğiz. Bu konuda bizlere destek veren Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar’a çok teşekkür ediyoruz. Hep birlikte, dayanışma ile çok güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler