131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ERDOĞAN AKYÜZ, “GÖNLÜNÜZ RAHAT OLSUN”

22 Eylül 2020, Salı 07:04

     


Yüz yüze eğitim uyum programı kapsamında başladı. Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, ilçedeki okulları gezerek öğrencilerin okul sevincine ortak oldu. Akyüz, yayınladığı mesajda, öğrenci ve velilere hitaben, “Okullarımızda her türlü sağlık ve güvenlik tedbirlerini aldık. Gönlünüz rahat, içiniz ferah olsun.” dedi.

Koronavirüs salgınının ülkemizi de etkisi altına almasından sonra ara verilen yüz yüze eğitim dün anaokulları ve birinci sınıfların uyum programı kapsamında kontrollü olarak yeniden başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuyla alakalı bir açıklamada bulundu. Selçuk açıklamasında, “Uyum Programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, İlkokul 1. sınıflarda ise 30’ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10’ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlanacak.' dedi.

“Her türlü sağlık ve güvenlik tedbirlerini aldık”

Ülke genelinde olduğu gibi Aliağa’da da yüz yüze eğitim okula uyum programı kapsamında başladı. Geçtiğimiz günlerde ataması gerçekleştirilen Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz Aliağa’daki okulları gezerek öğrencilerin okul sevincine ortak oldu. Akyüz, Cumhuriyet İlkokulu’nu, TOKİ İlkokulu’nu, Sınav Koleji’ni, Petkim İlkokulu’nu ve TED Koleji’ni ziyaret etti. Ayrıca okulların ilk günü olması nedeniyle bir mesaj yayımlayan Akyüz, mesajında “ Yeni bir eğitim öğretim yılına daha başlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. 21 Eylül'de başlayan yeni eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize, eğitim camiamıza ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Yeni eğitim öğretim yılında uzaktan ve bazı sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitim yapılacak, kısmen de olsa öğrencilerimizin okulla buluşması başlamış olacaktır. Böyle bile olsa okullarda öğrencilerimizi görmek güzel bir başlangıç olacaktır. Sevgili öğrenci ve değerli velilerimiz, okullarımızda her türlü sağlık ve güvenlik tedbirlerini aldık. Okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve eğitim camiamız, titizlikle ve hassasiyetle eğitim öğretime hazır. Gönlünüz rahat, içiniz ferah olsun.” İfadelerine yer verdi.

“Emeğiniz bizler için çok değerli”

Özverili çalışmaların bu eğitim öğretim yılında da aynı şekilde devam edeceğini söyleyen Akyüz, mesajını şu ifadelerle sonlandırdı; “Değerli öğretmenlerimiz, okul yöneticilerimiz ve eğitim camiamız, bugünümüzü ve yarınlarımızı imar ederek daha müreffeh kılmak adına sevgiyle, sabırla, şefkatle, merhametle ve fedakârlıkla yürüttüğünüz tüm çalışmalarınız ve emeğiniz bizler için çok değerlidir. Pandemi sürecinde başladığımız uzaktan eğitim döneminde sarf ettiğiniz gayret hem öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin kesintiye uğramaması hem de psikolojik olarak güçlü kalabilmeleri noktasında ciddi bir rol üstlendi. Özverili çalışmalarınızın bu eğitim öğretim yılında da aynı şekilde devam edeceğinden şüphemiz yoktur. Yüz yüze eğitim uygulamalarının salgınla mücadele kapsamında da sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için öğrencilerimize yapacağınız rehberlik çok değerli. Destek ve gayretleriniz için teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılının ülkemize, milletimize, eğitim camiamıza, başarılarla dolu, hayırlı bir yıl olmasını temenni ediyor; değerli öğretmenlerimize, geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimize ve Aliağalı hemşehrilerime sağlık, huzur ve başarılar diliyorum.” Şeklinde ifadelerde bulundu.

(ESİN ÇETİN)  







 
Son Eklenen Haberler