Solu-Fert’de TİS imzalandı
22 Eylül 2023, Cuma 06:41| Tweet |
Solu-Fert Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret Cemal Olgun ve Ortakları Kollektif Şirketi’nde Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. Petrol İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, sözleşmenin örgütlerine hayırlı olması temennisinde bulundu.
Menemen’de kurulu olan Solu-Fert Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret Cemal Olgun ve Ortakları Kollektif Şirketi’nde, Temmuz ayından bu yana sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri Petrol İş Sendikası Genel Merkezi’nde tarafların anlaşmaya varması sonrasında imzalandı. Sendikanın genel merkezinde gerçekleşen toplantıda; Petrol İş Genel Mali Sekreter Mehmet Kaya, Petrol İş Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda, Petrol İş Genel Yönetim Sekreteri Ali Haluk Koşar, Solu-Fert Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret Cemal Olgun ve Ortakları Kollektif Şirketi İşveren vekili Kaan Olgun, Petrol İş Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, Petrol İş Aliağ Şube Başkan Yardımcıları Gökhan Karataş ve Coşkun Tiktaş, Petrol İş Solufert İşyeri Baştemsilcisi Oktay Altuğ, Petrol İş işyeri temsilcileri Kenan Gürseren, Ali Ay ile toplu iş sözleşme uzmanı Özgün Çelik Aygün yer aldı.
Toptan, “Önemli kazanımların elde edildiği bir sözleşme”
19 Eylül Salı günü erken saatlerde başlayan görüşmeler tarafların anlaşmaya varmasıyla sonuçlandı. 20 Eylül Çarşamba günü Petrol İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, şube başkan yardımcıları Gökhan Karataş, Coşkun Tiktaş, işyeri baş temsilcisi Oktay Altuğ, işyeri temsilcileri Kenan Gürseren ve Ali Ay, Solu-Fert çalışanı sendika üyelerine yönelik açıklama yaptılar. Petrol İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan yaptığı açıklamada, “Zor koşullara rağmen sürdürdüğümüz sözleşmemizin bir önceki sözleşme dönemine oranla var olan hakların iyileştirildiği, yeni taleplerin eklenmesiyle de önemli kazanımların elde edildiği bir sözleşme olması bizleri mutlu etti. Hem yeni örgütlenilen bir işyerinde, hem de ikinci dönem sözleşmemiz olması sebebiyle elbette ki eksikliklerimiz olduğunun bilincindeyiz. Sizden aldığımız güç ve destekle Solu-Fert çalışanı üyelerimizin daha iyi koşullara geleceğini bilmenizi isteriz" diyerek imzalanan toplu iş sözleşmesinin içeriğini çalışan üyelere aktardı. Toptan ve sendikanın şube başkan yardımcıları, emeği geçen tüm temsilci, yönetici ve üyelere teşekkür ederek, sözleşmenin örgütlerine hayırlı olması temennilerinde bulundular.
(HABER MERKEZİ)

Elçin Biçer, On Air Music Co. etiketiyle yayımlanan ilk teklisi “İyileşmedim”

Yıllardır atıl durumda olan Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi'nin yıkımına başlandı.

Türkiye Oryantiring Şampiyonaları’nda Aliağa Gençlik ve Spor İlçe

Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), sanayide çevreci

Müzisyen Emre Çakmakoğlu, alternatif rock esintili, duygusal şarkılarında

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak, yaptıkları

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da gölet temizliği, yol tesviyesi

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte hayatımızın birçok alanı dijitalleşti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kimlik bilgisi paylaşımı olmadan ve sosyal

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu ikinci maçında bugün Petrolina

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yapımı tamamlanan Aliağa Yolcu İskelesi’ne

Aliağa’da hayırseverlerin desteğiyle yapımı tamamlanan Sema–Tevfik Yiyitalp

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi’nin Ekim ayı Meclis Toplantısında,

Adnan Arduman, öyküden romana, fotoğraftan mizaha uzanan yaratıcı bir sanatçı.

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 139'uncu toplantısında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’daki mahalle temizlik çalışmalarını

KCT 1461 Trabzon FK Teknik Direktörü Olcay Şahan, yarın oynanacak Aliağaspor

CHP İzmir İl Kongresi öncesinde, ev hapsinde bulunan mevcut başkan Şenol Aslanoğlu’nun

Ege'nin tarımsal üretimde önemli kentlerinden İzmir ve Aydın'da

Gazetecilik kariyerine TRT’de başlayan, uzun yıllar televizyonculuk ve akademisyenlik

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu'ndaki ilk maçında Rumen ekibi

Yılbaşı sezonu, evinizi sıcak ve davetkar hale getirmek için harika bir fırsattır.

Aliağa Belediyesi’nin 2026 yılı için 5 milyar 577 milyon TL olarak tahmin





















