131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ŞEHİT OĞUZ ÖZGÜR ÇEVİK ŞEHADETİNİN 3. YILINDA ANILDI

22 Ekim 2019, Salı 06:35

     


Şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik şehadetinin 3. yılında düzenlenen bir anma töreniyle anıldı.

Şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik için anma töreni düzenlendi. Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törene Aliağa Kaymakamı Kazım Tekin, Garnizon Komutanı Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, Aliağa Belediye Başkan Vekili Mehmedali Özkurt, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavur Adar, öğretmen ve öğrenciler katılım gösterdi. Anma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra okul öğretmenlerinden Bülent Mehmet Çelik tarafından hazırlanan video izletildi.

“Nice Özgür Çevikler yetiştirmek için yılmadan çalışacağız”

Ardından Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Önder Erdurmuş konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Erdurmuş, “Adı ile okulumuzu şereflendiren, Hakkari Çukurca Hisar Dağı Kahramanı Şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik'i şehadetinin 3.yılında rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; Çanakkale'den Kurtuluş Savaşı’na, Kıbrıs Barış Harekatından 15 Temmuz’a, Bölücü Terör Örgütüyle yapılan mücadeleden Fırat Kalkanına, Zeytin dalından Barış Pınarı Harekatı’na kadar bu vatanın bekası için canlarını veren tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhunuz şad olsun. Vatan sizlere daima minnettardır. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale Şehitleri şiirinde şöyle diyor; Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? "Gömelim gel seni tarihe" desem, sığmazsın vatan tarihe sığmayan kahramanların omzunda yükselmeye ve ebediyete kadar var ya devam edecek. Bizler de eğitimciler olarak, milli bir şuura sahip olan her koşulda vatanına milletine sahip çıkan nice Özgür Çevikler yetiştirmek için yılmadan yorulmadan çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“Okumak onun özgürlüğüydü”

Okul Müdürü Önder Erdurmuş’un ardından Şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik’in kardeşi Ebru Çevik Akyürek konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Akyürek, “Öncelikle bu anlamlı günün hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bugün ben sizlere Oğuz Özgür’ün iki anlamını paylaşmak istiyorum. Biri kardeşim Oğuz Özgür, diğeri vatan için Oğuz Özgür’ün anlamı. Babamın Oğuz, annemin Özgür dediği isminin anlamıyla başlamak istiyorum. Oğuz; sağlam gürbüz yüce delikanlı, temiz, iyi arkadaş, hükümdar demek. Özgür ise kendi iradesiyle hareket eden, hür demek. Adının taşıdığı her bir özelliği hayatının başlangıcından şehadet şerbetini içesiye kadar gururla, onurla, layıkıyla taşımıştır. Kardeşim için hayatında önemli olan üç şiar vardı. Vatan, eğitim ve çocuklar. Kızımı ilk defa gördüğünde vatana millete hayırlı olmasını dilemişti. Hep düzenli, çalışkan ve kıvrak bir zekası vardı. Bizim zorlandığımız konularda onun hep bir çözümü vardı. Okumak onun özgürlüğüydü. Kitaplarını her yere taşırdı. Ailesine bağlılığı ve sevgisi vatan sevgisi gibi sonsuzdu. Bir silah arkadaşının paylaştığı anıda onun her bir askeri için kendisini siper ederek vatanımızı ezanımızı bayrağımızı ve milletimizi korumak adına kendisini feda edişinin adıdır Oğuz Özgür. Tüm şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum.” Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Tabuta Sığmayanlar adlı video izletildi. Ardından Şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik’in devresi Piyade Yüzbaşı Murat Karaaslan’ın yazdığı mektup okundu. Daha sonra Şehit Oğuz Özgür Çevik’in en sevdiği Türkü seslendirildi. Ardından okulda düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler eserlerini okudu. Okumaların sonrasında TOKİ Camii İmamı Ünal Aydın şehitler adına dua etti. Duanın ardından anma töreni son buldu. Anma töreninin ardından Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi’nde yemek hayrı yapılıp okulda bulunan anı defteri protokol üyeleri tarafından imzalandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler