131019098
19 Mart 2024, Salı

CADDE VE SOKAKLAR KIŞA HAZIRLANIYOR

22 Ekim 2020, Perşembe 06:25

     


Yeni Mahalle’de Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün ikinci etap çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Halide Edip Adıvar Caddesi ve civarında yaya, taşıt ve bisiklet yolları ile otopark alanlarının yapımı gerçekleştiriliyor.

Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Yeni Mahalle’de yaya, taşıt ve bisiklet yolları ile otopark alanlarının yapımını gerçekleştiriyor. Mahallede çalışmalarına Halide Edip Adıvar Caddesi ve civarında devam eden ekipler, imar planlarına uygun şekilde yeni yollar açıyor. Çalışmalar kapsamında 9 bin 500 metrekare karo, 7 bin metre bordür döşemesi gerçekleştirilirken 2600 metrekare alana 600 ton pmt serilip sıkıştırılmasının ardından 429 ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi. Halide Edip Adıvar Caddesi ve civarı, dekoratif ledli aydınlatma direklerinin monte edilmesi ve ağaç dikiminin tamamlanmasının ardından modern bir görünüme kavuşacak.

“Kış gelmeden bitirmeyi planlıyoruz”

Halide Edip Adıvar Caddesi ve civarında devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürü Devrim Rıfat Kaya, “Yeni Mahalle, Aliağa’mızın gelişmekte olan en büyük mahallesi. Burada altyapı ve üstyapı çalışmalarına devam ediyoruz. İmar planına uygun olarak yolları açıyoruz. Ardından kaldırımların, bisiklet ve taşıt yollarının yapımını gerçekleştiriyoruz. Bu bölgeyi üç etaba ayırmıştık şu an da ikinci etapta çalışmalarımıza devam ediyoruz. Buradaki çalışmalarımızda yüzde 70 seviyesine geldik. Yaz aylarından bu yana süren çalışmalarımızı kış gelmeden bitirmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler