131019098
19 Mart 2024, Salı

SOSYAL TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

22 Ekim 2020, Perşembe 06:07

     


Aliağa Belediyesi, tarihi Güzelhisar Mahallesi’nde projelendirdiği Güzelhisar Sosyal Tesisleri’nde çalışmalara başladı.

Güzelhisar Sosyal Tesisleri’nin ihalesi 24 Eylül 2020 tarihinde yapıldı. Yüklenici firmaya yer teslimi yapılan proje kapsamında alandaki hafriyat ve düzenleme çalışmaları başladı. Tesis tamamlandığında Güzelhisar’ın hafta sonu kahvaltısı ve doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler için İzmir’in doğa içinde alternatif bir mahallesi olması bekleniyor.

Ahşap seyir terasları kurulacak

4.860 metrekare olan proje alanı içinde Güzelhisar’ın eşsiz manzarasını izlemek için 410 metrekarelik ahşap seyir terasları kurulacak. Kuzey Ege Otoyoluyla İzmir merkezden dakikalar içinde ulaşılabilecek Sosyal tesiste; 550 metrekare açık ve kapalı alana sahip kafe ve restoran, Güzelhisar Köyü Yöresel Ürün Satış Stantları, Güzelhisar’ın yöresel lezzetlerinden olan gözleme ve tandırın servis edileceği açık hava pişirme alanları, manzaraya hakim noktalarda yaz-kış kullanıma uygun 180 metrekare açılır-kapanır camekanlar, ebeveynleri ile gelen çocukların özgürce vakit geçirebileceği 180 metrekare açık hava Çocuk Aktivite Alanı, özel organizasyonlar için rezervasyon yapılabilecek açılır-kapanır localar, mescit ile otopark alanları yer alacak. Proje alanında mevcut olarak bulunan 50 adet fıstık çamı itina ile korunacak olup 1.000 metrekarelik alan yeşille donatılacak.

“Projeyi 3 ana temel üzerine kurduk”

Güzelhisar Sosyal Tesisleri Projesi’ni üç ana temel üzerine oturttuklarını belirten Aliağa Belediyesi Jeotermal A.Ş. Genel Müdürü Yalçın Erduran, “Birinci önceliğimiz proje alanında ekolojik ve doğal varlıkların korunmasıdır. Bölgede yer alan 50 adet fıstık çamının korunmasına itina ile özen gösterdik. İkinci önceliğimiz, geleneksel mimari ve kültürel yapının korunmasını sağlamak. Projede, geleneksel mimarimizin önemli unsurlarından olan ahşap ve doğal taşı yoğunlukla kullanacağız. Üçüncü önceliğimiz ise, hem doğal hem de geleneksel varlıkları günübirlik ziyaretçilerimizin kullanımına sunmak olacak” dedi.

“Güzelhisar’a değer katacak”

Projenin tarihi Güzelhisar’a değer katacağını ifade eden Erduran, “Tesiste, 550 metrekare kapalı alan, yaz ve kış aylarında kullanılabilecek 180 metrekarelik camekân ve ahşap yapılar olacak. Kamelyaların yanı sıra mahalle sakinlerinin yöresel ürünlerinin ve el sanatlarının satışını yapabilecekleri alanlar yer alacak. 180 metrekarelik çocuk oyun alanımız çocukların keyifle vakit geçirmelerini sağlayacak. Aliağa’ya ve Güzelhisar’a değer katacak olan Güzelhisar Sosyal Tesisleri’ni kentimize kazandıran Aliağa Belediye Başkanı Sayın Serkan Acar’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Turizm açısından büyük katkı sağlayacak”

Güzelhisar Mahallesi tarihinin Saruhanlı Beyliği’ne uzandığının, Osmanlı Devleti’ne yıllarca kazalık yaptığının altını çizen Güzelhisar Mahalle Muhtarı Şehavet Kandemir ise Güzelhisar Mahallesi’nin tarihi olduğu kadar doğasıyla da ön plana çıktığını söyledi. Güzelhisar Sosyal Tesisleri Projesi sayesinde günübirlik ziyaretçileri ağırlayacaklarını da sözlerine ekleyen Kandemir, “Aliağa Belediyesi, Aliağa ve Güzelhisar adına çok değerli bir projeye imza atıyor. Proje, turizm açısından da büyük katkı sağlayacak. Tesisi mahallemize kazandıran Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler