131019098
19 Mart 2024, Salı

İSTİRİDYE MANTARI YETİŞTİRECEKLER

23 Ocak 2021, Cumartesi 06:58

     


Aliağa’da, engelli vatandaşların istiridye mantarı yetiştireceği tesis Aliağa Kaymakamlığı, Aliağa Belediyesi, Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği işbirliğiyle, Aliağa Belediyesi Fidanlığı içinde açıldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği Başkanvekili İbrahim Erdemir’in imzaladığı protokolün ardından kısa sürede mantar üretim tesisi kuruldu. 120 ve 42 metrekare olmak üzere 1 adet kompost odası,1 adet mantar üretim çadırı ve tam otomasyon sisteminin yer aldığı tesiste engelli vatandaşlar çalışacak. Ürünlerin toplanması, paketlenmesi ve satışı Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği tarafından gerçekleştirilecek.

Engelli vatandaşların istiridye mantarı yetiştireceği tesisin açılışı İlçe Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Önder Dilik, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Levent Yönten, Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği Başkanvekili İbrahim Erdemir, siyasi parti ve STK temsilcileri ile engelli vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. İlçe protokolü kurdele kesiminin ardından tesiste incelemelerde bulundu. Açılış töreninde Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği Başkanvekili İbrahim Erdemir, Aliağa Belediyesi Fen İşleri, Park ve Bahçeler ve Sosyal Kültürel İşler Müdürlerine plaket takdim etti. Projeye destek veren Ziraat Mühendisi Edibe İssi’nin plaketini ise Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar verdi.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler