131019098
28 Nisan 2024, Pazar

ÜNİVERSİTE TANITIM FUARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

23 Nisan 2022, Cumartesi 06:23

     


Aliağa Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi’nde ‘Üniversite Tanıtım Fuarı’ gerçekleştirildi.

Aliağa Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi’nde 11. Ve 12. Sınıf öğrencileri için Üniversite Tanıtım Fuarı gerçekleştirildi. Okul bahçesinde gerçekleştirilen fuara yirmiden fazla devlet ve özel üniversite temsilcisi katıldı. Öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan fuar, öğrencilerin kariyer hayatı ve üniversite seçimleri hakkında yol gösterici oldu.

Derya Özben, “Aliağa’da Üniversite Tanıtım Fuarı’nı düzenleyen tek okuluz”

Aliağa’da Üniversite Tanıtım Fuarı’nı düzenleyen tek devlet okulu olduklarını belirten Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Derya Özben, “Üniversite tanıtım fuarı etkinliğimizin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Aliağa’da Üniversite Tanıtım Fuarı’nı düzenleyen tek devlet okuluyuz. Üniversiteleri okulumuza davet ediyoruz. Stant açıp ilçemizdeki tüm 11 ve 12. Sınıf öğrencilerini davet ediyoruz. Bu etkinlikte üniversite temsilcilerimiz ile tercih yapacak öğrencilerimizi buluşturuyoruz. Öğrencilerimizin üniversite seçimi, doğru bölüm tercihi ve doğru kariyer planı yapmasını sağlıyoruz. Etkinliğimiz halka da açık bir etkinlik. Öğrencilerimizin etkinliğe ilgisinden memnunuz. Öğrencilerimizin stantları velileriyle birlikte gezmelerini istiyoruz. Böylelikle daha sağlıklı ve doğru olacağını düşünüyoruz.” Dedi.

Erhan Bakırbilek “Etkinliğimizi her yıl devam ettireceğiz”

Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Erhan Bakırbilek ise bu etkinliği her yıl devam ettireceklerini belirterek, “Bundan sonraki amacımız bu fuara diğer ilçelerden de öğrenci katılımının sağlanması. Pandemiden dolayı diğer ilçelerin katılımı pek fazla olmadı. İnşallah önümüzdeki senelerde Bergama, Foça, Dikili ve Çandarlı gibi bize yakın ilçelerden de lise öğrencilerimizi fuarımızla buluşturmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler