131019098
19 Nisan 2024, Cuma

“SÜRECİN TIKANMASININ TEK SEBEBİ ŞİRKET YÖNETİMİ”

23 Mayıs 2019, Perşembe 07:04

     


TÜPRAŞ ve Petrol İş Sendikası arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreci taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması nedeniyle devam ediyor. Petrol İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, “ İşveren cesareti varsa basına, biz işçilerimize bu dönem sıfır zam teklif ettik desin.” ifadelerini kullandı.

TÜPRAŞ ve Petrol İş Sendikası arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreci taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması nedeniyle devam ediyor. Uyarı eylemlerine fabrika önünde devam eden örgütlü işçiler ve Petrol İş Sendikası Aliağa Şubesi yetkilileri bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay "Bir Ocak 2019 tarihinde başlayan TİS sürecimiz beş ayı doldurmak üzere. Birbiri arkasına yayınlanan sirkülerlerde, daha öncekilerde olduğu gibi toplu sözleşmenin bu noktaya gelmesinde Petrol-İş Sendikasının sorumlu olduğunu söylemişler. Defalarca bu sürecin tıkanmasının tek sebebinin şirket yönetiminin kazanılmış haklarımıza saldırısı olduğunu belirttik. Sendikanın toplu sözleşme zammında toplam yüzde 75 oranında zam istediğini söylüyorlar. Eğer bu süreci bilmiyorlarsa bir kez daha anlatalım. Biz bu sözleşme taslağını Ekim- Kasım ayları içerisinde hazırladığımızda enflasyon oranlarını göz önünde bulundurduk. Bu ülkede yaşayan, üreten emekçileriz. O dönemde bu ülkede enflasyon oranları yüzde 26'ya dayanmıştı. Biz de sendikanın genel anlayışı çerçevesinde bu rakamlara göre bir taslak hazırladık” ifadelerini kullandı.

TÜPRAŞ işvereninin sendikayı sorumlu tutmasını eleştiren Oktay "Hepimizin aldıkları ücretler bellidir. Bizler yasa gereği bu rakamları bu güne kadar paylaşmadık. Genel müdür işçilerin 5,2 katı maaş aldığını söyledi. Bu brüt olarak 13 bin 303 lira yapar. Bunu versinler biz bu sözleşmeyi imzalamaya hazırız. İşveren cesareti varsa basına, biz işçilerimize bu dönem sıfır zam teklif ettik desin. Kendi istatistiklerinde de var. TÜPRAŞ işçilerinin çıplak brüt maaşı 5 bin 139 liradır. Eğer bizim söylediğimizin yanlış olduğunu iddia ediyorlarsa gelsin burada işçilere ve basına beraber açıklayalım.” diye konuştu. Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay'ın açıklamalarının ardından, TÜPRAŞ işyeri baş temsilcisi Veysel İnce, Petrol- İş Genel Merkezi ve dört bölgenin geçtiğimiz günlerde hazırladıkları açıklamayı okudu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler