131019098
26 Nisan 2024, Cuma

EMEKLİ-SEN’DEN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA’ YEMEĞİ

23 Ağustos 2021, Pazartesi 06:17

     


DİSK’e bağlı Emekli Sen’in Aliağa Şubesi tarafından geleneksel ‘Birlik ve Dayanışma Yemeği’ düzenlendi.

DİSK’e bağlı Emekli Sen’in Aliağa Şubesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği Birlik ve Dayanışma Yemeği’ni bu yıl da gerçekleştirdi. Düzenlenen yemeğe, Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe ve yönetimi, CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı, Memleket Partisi İl Yöneticisi Mustafa Arıcı, Memleket Partisi İlçe Başkanı Tayfun Ar, Emek Partisi İlçe Başkanı Cevat Aktaş, Türkiye Komünist Partisi İlçe Başkanı Atilla Işık, Petrol İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Oktay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Müdürü Günal Biçer, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Suat Çağan, Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Salih Yiyitalp, Eğitim Sen Aliağa Temsilciliği adına Hüseyin Akyıldız, İnşaat Mühendisleri Odası Aliağa Temsilcisi İlhan Taşdemir, Makine Mühendisleri Odası Aliağa Temsilcisi Eyüp Camcı ve davetliler katılım gösterdi.

“Ülkeyi yönetenler bu karanlığa bizi alıştırmaya çabalıyorlar”

Yemek öncesinde konuşma yapan Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe, “Yangında ve sel felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet diliyor ülkemizin başı sağ olsun diyoruz. Ülkemizde siyahın tonu gün geçtikçe koyulaşarak iz bırakıyor. Acaba bugün yine nasıl karanlık bir felaketle karşı karşıyayız diyerek uyanıyoruz. Ülkeyi yönetenler bu karanlığa bizi alıştırmaya çabalıyorlar. Doğal bir kadermiş gibi gösteriyorlar. Her felaket de bunu IBAN’a bağlıyorlar. Yok öyle yağma. Önce yüzümüzden gülümsemeyi çalmaya kalktılar. Çocuklarımızın geleceğini yok etmeye kalktılar. Kadınlarımızı insandan bile saymadılar. Onları istedikleri gibi kullanmaya, bir mal gibi göstermeye kalktılar. Emeğimizi çalmaya kalktılar. Çalışan emekçileri köle yerine koymaya kalktılar. Emekliler uyanmasın, hak aramasın, meydanlara çıkmasın diye sendikamızı kapatmaya kalktılar. Memur emekçilerini koydukları gereksiz, anlamsız maddelerle kıskaç altına alarak örgütlenmelerine engel olmaya çalıştılar. Doğayı katlettiler. Kendi rantları uğruna ormanları yaktılar. Maden ocaklarını yabancılara peşkeş çekerek ağaçları kesmekten bıkmadılar. Yangınları söndürecek uçak bulamadılar, Somali’ye 30 milyon doları buldular. Dere yataklarına bina yaparak, gereksiz HES’ler yaparak kendi zenginlerini yaratmaya kalktılar. Giden canları hiçe saydılar.” dedi.

“Ne mücadelemizden ne de inancımızdan vazgeçeriz”

Sözlerine iktidarı eleştirerek devam eden Yeşiltepe, “Biz ülkeyi kasıp kavuran Koronavirüs felaketlerine üzülürken onlar tedbir almayı bile unuttular. Kutsal saydığımız dini kendi çıkarlarına bağlamaya kalktılar. Biat kültürünü kendi yarattıkları dini inançları ile birleştirerek ‘Bu bizim din kültürümüz’ demeye kalktılar. Mezhep çatışmaları yaratarak insanları ayrıştırmaya kalktılar. Halkların kardeşliğini yok etmek için her türlü entrikaları uygulamaya kalkarak insan onurunu yok etmeye çalıştılar. Ülkemizi mülteci kampına çevirdiler. Sınır komşularımızla emperyalist abileri istedi diye kavga ettiler. Askerlerimizi gönderdiler ve maalesef gençlerimizin tabutları geldi. Siyahın her türlü tonunu yutturmaya çalıştılar. Ama umudumuzu yok edemediler. Hayallerimizi yıkamadılar. Mücadele ruhumuzu yok edemediler. Direncimizi yok edemediler. Örgütlenme direncimizi kıramadılar. Önder Atatürk’ümüzü yok edemediler, edemeyecekler. Biz emek ve demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz diyen devrimcileriz. Yok, öyle vazgeçmek, yok öyle korkmak. Ne mücadelemizden ne de inancımızdan vazgeçeriz. Bizler bir oldukça bizi kimse yenemez. Çünkü biz DİSK Emekli Sen’iz, küllerimizden yeniden doğarız. Yemeğimize ve mücadelemize hoş geldiniz. Yaşasın DİSK, yaşasın Emekli Sen.” ifadelerini kullandı. Yemek programı türküler ve şiir dinletileriyle devam etti. Daha sonra gecenin düzenlenmesinde emeği geçen kişilere plaket takdiminde bulunuldu. Plaket takdiminin ardından gece son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler