131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI KUTLANDI

23 Eylül 2021, Perşembe 06:59

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi birçok kentle aynı zamanda Avrupa Hareketlilik Haftası’nı kutladı. Bu kapsamda Aliağa’da da Hükümet Caddesi’nin bir bölümü trafiğe kapandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Avrupa Hareketlilik Haftası’nı aralarında Aliağa’nın da bulunduğu 30 ilçede kutladı. Teması “Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik” olan hafta boyunca yürümeyi ve bisiklete binmeyi teşvik eden çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi bu sene 30 ilçede toplam 7 bin 522 metrelik yolu yaya ve bisikletlilerin kullanımına bıraktı. Daha çevreci ve doğa dostu bir İzmir yaratmak için yürüyüş ve bisiklet turları düzenlendi. Bu kapsamda Aliağa’da da Fevzipaşa Caddesi ve İstiklal Caddesi’ni birbirine bağlayan yollardan biri olan Hükümet Caddesi’nin bir bölümü alınan UKOME kararıyla taşıt trafiğine kapandı.

Konser, Kelime Oyunu ve Bisiklet Turları

Lozan Meydanı’ndan engelli bireylerin de katılımıyla Gazi Osmanpaşa Caddesi’ne kadar yürünmesiyle başlayan etkinlikler kelime oyunu, Bedük konseri, bisiklet turlarıyla devam etti. Büyükşehir Belediyesi, Torbalı’da “Okula Pedalla” etkinliği düzenledi. Konak ile İnciraltı arasında Eşpedal ile bisiklet turunun ardından Engelsiz Film etkinliğinde “Küçük Prens” filminin betimlemeli versiyonunun gösterimi yapıldı. Selçuk, Efes ve Pamucak’ta bisiklet turu ile Karşıyaka’dan kalkan İzdeniz gemisiyle ‘Süslü Kadınlar’ Pasaport İskele’ye geldi ve Fuar Kültürpark’ta bisiklet turu düzenledi. Büyükşehir Belediyesi, Gazi Osmanpaşa Caddesi’nde ‘Otomobilsiz ve İnsan için Kentler’ söyleşisi düzenledi. Ayrıca etkinlikler arasında Ali İhsan Varol ile “Kelime Oyunu” ve “Bedük” konseri yer aldı.

Sadece yaya ve bisikletlilerin kullanımına açıldı

Avrupa çapında Hareketlilik Haftası boyunca milyonlarca kişinin katılımıyla toplu taşıma günü, bisiklet günü, yaşayan sokaklar/yeşil yollar günü, çevreye duyarlı ulaşım günü, çevre ve sağlık günü, eğlence/alışveriş günü ve otomobilsiz kent günü adı altında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. İzmir'de de son yedi yıldır Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler yapılıyor.

“Etkinliğimizde emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Müdürü Günal Biçer, “’Otomobilsiz Kent Günü’ ve Avrupa'da aynı gün kutlanan ‘Açık Sokaklar Günü’ kapsamında ise araçlardan kaynaklanan karbondioksit emisyonlarını azaltmak, kentlilerin toplu ulaşım olanaklarından faydalanmasını teşvik edecek önlemleri almak, daha sağlıklı ve doğa dostu bir İzmir yaratmak için bir dizi etkinlik düzenlendi. İlçemizde de bir Hükümet Caddemizin bir kısmını taşıt trafiğine kapattık. Vatandaşlarımıza saksı çiçeği dağıtarak onlara bugünün öneminden bahsettik. Etkinliğimize katılım gösterenlere ve etkinliğimizde emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz.” Dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler