SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ İZMİR'DE TOPLANDI
23 Ekim 2020, Cuma 06:48Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de üyesi olduğu Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin 34. Olağan Meclis Toplantısı İzmir'de yapıldı. Toplantının açılış konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sağlıklı bir kent yaratmak için Birleşmiş Milletler'in sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin tamamını içeren kapsamlı bir stratejik plan çerçevesinde çalıştıklarını kaydetti.
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin 34. Olağan Meclis Toplantısı, İzmir'de Karşıyaka Belediyesi'nin ev sahipliğinde Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi'nde yapıldı. Sağlıklı Kentler Birliği tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen "Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması"nın ödül töreninin de yapıldığı toplantıya İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, birliğe üye belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, pandemi döneminde bu toplantının çok önemli olduğuna vurgu yaparak, "Sağlık yalnızca hasta olunduğunda anımsanacak bir değer değildir. Bu süreç bilimin, bireysel ve toplumsal duyarlılığın, örgütlenmenin, ekonomik ve sosyal önlemlerin her şeyden önce uzmanlığa saygının ne kadar önemli olduğunu kanıtladı. Sağlıklı Kentler Birliği bu anlamda tam da bu ihtiyaca yanıt bulmak için büyük ve önemli bir girişimdir. Sağlık bütüncül bir yaklaşım gerektirmektedir. Sağlıklı Kentler Birliği'nin benimsediği '2030 yılı Sürdürülebilir Kalkınma İlke ve Amaçları” kapsamındaki hedeflere baktığımızda sağlık kavramının ne kadar geniş, kapsamlı bir anlayış gerektirdiği görülmektedir" diye konuştu.
İyi örnekleri çoğaltmalıyız
Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuşmasında birlik olarak amaçlarının şehirlerdeki iyi uygulamaları Türkiye'ye yaymak olduğunu belirtti. Aktaş, "Bu yıl yarışmayı 11. kez 4 farklı kategoride düzenledik. 35 üye belediyemizden 102 proje başvurusu yapıldı. Tüm katılımcıları yürekten tebrik ediyorum. Bu tip proje yarışmalarının kazananları yoktur. Kazanan tüm Türkiye'dir. Sağlıklı Kentler Birliği çatısı altında üye belediyelerimizle birlikte güzel örnekleri paylaşıyoruz. Yaptığımız her işin sağlıkla ilgili boyutu var. Hastane ve hekimlere gitmeden önce sağlıklı kalabilmenin yöntemleri, yolları var. İyi örneklerin bütün ülkemize yayılmasını istiyoruz" dedi.
Hedefimiz sağlıklı bir kent yaratmak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise sağlıklı bir kent yaratmak için yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünün altını çizerek kentlerin ve içinde yaşayan yurttaşların koşullarını iyileştirmeye yönelik bütüncül ve sürdürülebilir bir stratejinin önemine değindi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sağlıklı bir kent yaratmak için Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin tamamını içeren kapsamlı bir stratejik plan çerçevesinde hareket ettiğini aktaran Soyer, şunları söyledi: "İzmirlilerin refahını artırarak ve bu refahın adil paylaşımını sağlayan, sosyal adalet ve dayanışmayı güçlendiren, eşitsizlikleri kaldırıp hizmetlere erişimi sağlayan, katılımcılığı ve yaşam kalitesini artıran şeffaf bir yönetim anlayışı en temel ilkemiz. Nitekim Sağlıklı Kentler Birliğimiz tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen 'Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması'nda belediyemizin kazandığı dört ödülü, bu çabanın bir sonucu olarak görüyoruz. İçinden geçtiğimiz bu zor ve çetrefilli pandemi sürecinde de Kriz Belediyeciliği uygulamamız ile İzmir’in sağlıklı bir kent olması mücadelesini büyütmeye devam ettik. Biliyorum ki Birliğimizin her bir üyesi farklı kentlerde benzer bir mücadele verdi. Bugünkü buluşmamız ülkemizde yaşanabilir, doğaya ve çevreye duyarlı, planlı, katılımcı, eşitlik ve adalet ilkelerini esas alan, tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkan sürdürülebilir sağlıklı kentler yaratmak için ortak mücadelemizi büyütmemize önemli katkılar sağlayacak. Bu toplantımızın ayrıca COVID-19 pandemisinin kentlerimizde oluşturduğu krizlerden sağlıklı kentler için fırsatlar yaratabileceğimiz bir tartışma zemini sunmasını ümit ediyorum".
Belediyelerimiz güzel çalışıyor
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger birçok kentte plansız yapılaşma nedeniyle vatandaşların kaliteli ve sağlıklı yaşayamadıklarını belirterek, kentleri yaşanabilir halde tutmak için merkezi ve yerel yönetimle beraber sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün işbirliğinin gerekliliğine dikkat çekti. Köşger, Valilik olarak belediyelerin yaptığı çalışmaları büyük bir memnuniyetle izlediklerini söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 4 ödül birden
Meclis toplantısının ardından Sağlıklı Kentler Birliği tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen "Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması"nın ödül töreni yapıldı. 35 üye belediyenin 102 projeyle başvurduğu yarışmada İzmir Büyükşehir Belediyesi dört ödüle birden layık görüldü. Sekiz projeyle yarışmaya katılan Büyükşehir, Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinde “İzmir’de Sosyal Mesafe ve Bisiklet Yolları” ile ödül kazanırken, Sağlıklı Çevre kategorisinde “Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı Sistemi”, Sağlıklı Yaşam kategorisinde “Pandemide Ruh Sağlığımızı Koruyoruz” ve Sosyal Sorumluluk kategorisinde “Halkın Bakkalı” projeleri ile Jüri Özel Ödülü’nü aldı. Ödülleri İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan aldı.
(SERKAN SELİNGİL)

Aliağa Belediyesi’nin Yeni Şakran’daki kanalizasyon sorununa yönelik

SOCAR, MSC ile stratejik bir iş birliği anlaşması imzaladı. Bakü’de gerçekleşen

Sonbahar ve kış sezonlarının vazgeçilmez parçalarından biri olan deri

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, bu yıl kent genelinde

94. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 29 Ağustos-9 Eylül 2025 tarihleri arasında

Aliağaspor FK, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 4. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı

Aliağa Petkimspor'un ev sahipliğinde oynanan hazırlık turnuvası Ege Cup 2025'i

Aliağa’nın tanınmış esnafından İsa Özbek, 2026 yılında yapılacak Aliağa

Aliağa, Dikili ve Menemen’de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 4 kilo

Tüpraş, Avrupa Komisyonu’nun Ufuk Avrupa Programı kapsamındaki Ar-Ge projesi

Onun yazın serüveni sadece bireysel bir yolculuk değil, aynı zamanda öğrencilerine,

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Mobil İstihdam Aracı uygulaması,

IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği Üst Yöneticisi (CEO) Murat Çiftçi,

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu, 27 Eylül’de

Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun 2026 faaliyet takviminde yer alan 3.

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TDİOSB) altyapı

Aliağa’nın kurtuluşunun 103. yılı kutlamaları kapsamında açılacak “Zamanın

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, kendi

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Yeni Şakran’ın kanalizasyonunu yapmak için

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, basit usul vergi sisteminin

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, seçilmesi

365 Gün Engelliyiz Platformu üyeleri, ulaşımda kesintisiz erişim için

İzmir Büyükşehir Belediyesi, personel alımlarında yeni bir sistem başlatıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut ulaşım sorunlarını tespit etmek, ihtiyaçları

SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU)

Aliağa Petkimspor, Karatay Belediyespor Basketbol Takımında forma giyen 2007 doğumlu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü,

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Bu içerikte farklı özel güvenlik kıyafetleri modellerini, kullanım

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP'li belediyeleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okul aile birliklerinin talepleri doğrultusunda