131019098
19 Nisan 2024, Cuma

PSİKOLOG CEREN YAĞCIKÖSEOĞLU: PSİKOLOĞA GİTMEKTEN KORKMAYIN!..

23 Kasım 2017, Perşembe 06:46

     


Metropol yaşamının insan zihni üzerinde yarattığı olumsuz etkilere değinen Psikolog Ceren Yağcıköseoğlu "Psikoloğa gitmekten korkmayın" dedi.

Modern yaşamın getirdiği fobiler, ailevi- kişisel problemler, tüketim toplumunda artan ekonomik sıkıntılar, sosyal şartların olumsuzluğu, trafik-otopark sorunu, hava ve gürültü kirliği gibi durumların insan psikolojisini olumsuz yönde etkiyen unsurlar olmasıyla birlikte metropol yaşamının değişmez gerçekleri olarak kabul edildiğinin altını çizen Psikolog Yağcıköseoğlu, toplumun yaşam kalitesini düşüren ve bireylerin psikolojisini doğrudan etkileyen olumsuzlukları bertaraf etme noktasında uzman yardımı almanın önemine dikkat çekti.

Uzman yardımı almaktan imtina eden bireylerin kendi kendilerini sözde tedavi etmek adına sağlıklarına zarar verecek bağımlılıklara yönelebildiğine işaret ederek, bu yönde bir davranışın olumlu sonuçlar vermediği gibi asla bir çözüm olmadığını anlatan Yağcıköseoğlu, şöyle konuştu: "Alkol, madde ve sigara bağımlılıklarının artarak, kişide öfke yönetimi ile ilgili problemlerin başta olmak üzere duygu durum bozuklukları ve kişilerarası iletişim sorunlarının arttığı yapılan çalışmalar ile desteklenmiştir."

Kişilerin yaşadıkları durum ile başa çıkmaları ve bu durumu yönetmenin gerekliliğinin önemine vurgu yapan Psikolog Ceren Yağcıköseoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bu anlamda bireylerin yaşadığı problemler ile başa çıkmak için psikolojik destek aldığı gözlemleniyor. Öyle ki toplumumuzda ‘psikoloğa gitme’ düşüncesine ait ön yargıların azalmaya başlaması önem arz eden bir gelişmedir."

Ekonomik koşullar, yaş, cinsiyet ,eğitim, kişi ve yakın çevrenin tutumları, psikolojik destek alma tutum ve davranışı üzerinde oldukça etkili olduğunu sözlerine ekleyen Psikolog Ceren Yağcıköseoğlu," Psikolojik destek kişinin kendini tanıma ve zorlandığı durumları yönetmekle birlikte kendi sınırlarını keşfetmek için işlevli bir araçtır" diye konuştu.

Ceren Yağcıköseoğlu KİMDİR?

Psikolog Ceren Yağcıköseoğlu, 2012 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olmuştur. Yaşar Üniversitesi ve Hiebert Enstitüsü Evlilik ve Aile Terapistliği Sertifika Programına katılarak, Çift ve Aile Terapisti ünvanını almaya hak kazanmıştır. Psikolog Ceren Yağcıköseoğlu, kendi danışmanlık merkezinde çocuk, ergen ve yetişkinlere psikolojik danışmanlık vermektedir.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler